Χαμός από... βουτιές το ΣΚ στην Χαλκιδική!

Διαβάστηκε από 1740 αναγνώστες

Το πρώτο μπάνιο τους στη θάλασσα για το φετινό καλοκαίρι απόλαυσαν πολλοί Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, οι οποίοι κατέκλυσαν από το πρωί του Σαββάτου τις παραλίες της Χαλκιδικής.

Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες οδήγησαν πολλούς στην απόφαση να πραγματοποιήσουν έστω και αυθημερόν εξόρμηση στο νομό ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εγκαθίστανται σιγά-σιγά στα εξοχικά τους, όπως αναφέρει και το www.halkidikifocus.gr. Η θερμοκρασία άγγιξε τους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα ήταν η θερμοκρασία του νερού της θάλασσας.

Η κίνηση στους δρόμους ήταν αισθητά αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις άγγιξε αναλογικά τον αριθμό των επισκεπτών για τις ημέρες του Πάσχα. Ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία δεν σημειώθηκαν ακόμη και στο οδικό τμήμα Νέων Μουδανιών-Νέας Ποτίδαιας, όπου ισχύει η παράκαμψη λόγω του έργου της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

Στις πρώτες προτιμήσεις βρέθηκαν και πάλι οι παραλίες του Δήμου Νέας Προποντίδας. Από τη Νέα Ηράκλεια μέχρι και τη Νέα Ποτίδαια συγκεντρώθηκαν δεκάδες λουόμενοι ενώ αρκετοί κατευθύνθηκαν προς την Κασσάνδρα.

Εξάλλου, η φετινή πανελλαδική πρωτιά της Χαλκιδικής σε Γαλάζιες Σημαίες, με 52 βραβευμένες ακτές στο σύνολο των πέντε Δήμων έρχεται να προσδώσει επιπλέον αξία στο τουριστικό προϊόν του νομού.

Πλήθος θαμώνων κατέκλυσε τα δημοφιλή beach bars που λειτουργούν από τις αρχές του μήνα και αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά το μεσημέρι του Σαββάτου με δεκάδες φωτογραφίες να «ανεβαίνουν» στο λεπτό και τα σχόλια να κατακλύζουν τις δημοφιλείς σελίδες των social media.

Ανάλογη εικόνα αναμένεται και το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς και αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο υδράργυρος θα πάρει την ανιούσα.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή