Το Φεστιβάλ Ολύμπου επανέρχεται δυναμικά

Διαβάστηκε από 1470 αναγνώστες

Το Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελεί εδώ και 36 χρόνια σταθερή πολιτιστική αναφορά και κορυφαίο θεσμό με πολύμορφη πολιτιστική δραστηριότητα και προσφορά στην Πιερία και ευρύτερα στην Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, σύγχρονου ελληνικού και ξένου θεάτρου, μπαλέτου (κλασικού - μοντέρνου), συναυλίες κλασικής και λαϊκής μουσικής, καθώς και επιστημονικές διαλέξεις των αρχαιολόγων επιστημόνων. 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Αρχαίο Θέατρο Δίου και στο Κάστρο του Πλαταμώνα, τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και τις παρακολουθούν πάνω από 40.000 θεατές κάθε χρόνο. 

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου παίρνουν μέρος σημαντικότατα θεατρικά σχήματα, όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, το Θέατρο Τέχνης «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ», το Θέατρο «ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ» κ.α., καθώς και πολλά Δημοτικά και Περιφερειακά Θέατρα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουν εμφανιστεί μεγάλοι και γνωστοί ηθοποιοί, όπως ο Μάνος Κατράκης, η Αννα Συνοδινού, η Μελίνα Μερκούρη, η Τζένη Καρέζη κ.α.

Η πρεμιέρα του φετινού φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουλίου 

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή