Ο καιρός μας ετοιμάζει παιχνίδια για το ΣΚ

Διαβάστηκε από 1528 αναγνώστες

O καιρός μπορεί να προβλέπεται άστατος για το Σαββατοκύριακο που είναι πλέον πρo των πυλών, αυτό όμως δεν μας αποτρέπει να βουτήξουμε με μανία στη θάλασσα, μετά τον καύσωνα των τελευταίων ημερών!

Τοπικές βροχές προβλέπει η μετεωρολογική υπηρεσία για το Σαββατοκύριακο, οι οποίες πιθανόν θα κάνουν την εμφάνισή τους στα περισσότερα τμήματα της χώρας. Πάντως, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα (από 26 έως 30 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο, από 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή) κι έτσι δεν θα μας στερήσει την αφορμή για παραλία και θάλασσα. Αλλωστε, ακόμα και η καλοκαιρινή βροχή έχει τη χάρη της!

Σε περίπτωση, όμως, που… ξεσπάσει καταιγίδα, καλό θα είναι να είστε κάπου κοντά στην Αθήνα, έτσι ώστε να μπορείτε να γυρίσετε εύκολα και με ασφάλεια στο σπίτι. Παρακάτω, θα βρείτε 2 προτάσεις για την εκδρομή αυτού του weekend!

 

Λίμνη Ευβοίας

Κάποτε ήταν μια ακμάζουσα ναυτική πολιτεία. Η νησιώτικη φυσιογνωμία της Λίμνης ακτινοβολεί ακόμα την αλαργινή αρχοντιά των παλιών καιρών και σε εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή. Παλιά σπίτια ψαράδων συνυπάρχουν πλάι σε καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά καπεταναίων. Πρόκειται για την πιο νησιώτική πολιτεία της Εύβοιας και αυτό το καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά. Στην προκυμαία το πρωί θα δεις πιτσιρίκια να ψαρεύουν κεφαλόπουλα, ή να κάνουν ποδήλατο. Εδώ το σούρουπο ξεκινούν το σουλάτσο τους μικροί και μεγάλοι, σχηματίζονται τα "πηγαδάκια", ακούγονται χαιρετίσματα...εδώ δίνονται τα ραντεβού και συσφίγγουν τις σχέσεις τους οι ντόπιοι.

 

Λουτράκι

Το σημερινό Λουτράκι είναι μια ζωντανή και δραστήρια πολιτεία με ιδιαίτερη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες, γνωστή κυρίως για τα ιαματικά λουτρά της, το πολυτελές καζίνο και τις θαυμάσιες ακτές της. Kατά μήκος της διαμορφωμένης προκυμαίας βρίσκονται παραταγμένα ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες που το καλοκαίρι γεμίζουν αφού απέχουν μόλις λίγα μέτρα από την οργανωμένη ακτή. Συνολικά από το λιμανάκι που αναπτύσσεται στα βόρεια της πόλης έως την άλλη άκρη της προκυμαίας, θα καλύψετε με τα πόδια μια απόσταση που αγγίζει τα 1,5 χιλιόμετρα. Πρόκειται για μια από τις πιο ευχάριστα, φιλικά για τον πεζό διαμορφωμένες παραλιακές ζώνες της χώρας. Υπάρχουν ολόγυρα θαυμάσια καφέ, εστιατόρια, αλλά και παγκάκια για να σας ξεκουράσουν

 

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή