Μοναδικά εκθέματα βλέπουν το φως

Διαβάστηκε από 1669 αναγνώστες

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου καλωσόρισε στην τεράστια συλλογή αρχαιοτήτων του, δύο αγάλματα "Κούρων" σε πραγματικές διαστάσεις, σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα πλαίσια των εγκαινίων από τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Τα γλυπτά είχαν αφαιρεθεί παράνομα από αρχαιοκάπηλους από την περιοχή της Κλένιας στην Κόρινθο, αλλά ανακτήθηκαν το Μάιο του 2010 και στάλθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα για αποκατάσταση.

Τα δύο μαρμάρινα έργα τέχνης που χρονολογούνται στην Αρχαϊκή περίοδο, το ζεύγος των έργων τέχνης από μάρμαρο - που πριν τη δημοπρασία κοστολογούνταν  στα 10.000.000 ευρώ - δεν έχουν εκτεθεί ποτέ ξανά.

Τα δύο αγάλματα θα εκτεθούν, λοιπόν, στις 4 αίθουσες του πρόσφατα ανακαινισμένου μουσείου, το οποίο ιδρύθηκε μεταξύ 1931 και 1932 και βρίσκεται στην καρδιά της Αρχαίας Κορίνθου, με ευρήματα από τις περιοχές Κοράκου, Γωνιά και Ακροκόρινθο. Αλλα εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνουν αγάλματα, εργαλεία, ειδώλια, αγγεία, σαρκοφάγους και ψηφιδωτά. Η έκθεση των Κούρων θα ενισχυθεί με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων.

 

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή