Ώθηση στον τουρισμό Αύγουστο-Σεπτέμβριο!

Διαβάστηκε από 2133 αναγνώστες

Συνεπής στους ρυθμούς της παραμένει η τουριστική κίνηση για τον Αύγουστο, κυρίως για τους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, με τους Βρετανούς ταξιδιώτες να εξακολουθούν να επισκέπτονται τις ελληνικές ακτές, παρά τους φόβους εξαιτίας του Brexit και την υποτίμηση της λίρας έναντι του ευρώ.

Εν τω μεταξύ, οι ξενοδόχοι ανά τη χώρα τρίβουν τα χέρια τους, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις του Προέδρου του ΣΕΤΕ , Ανδρέα Ανδρεάδη ότι ο τουρισμός θα υπερβεί το ρεκόρ του περασμένου έτους, με τις κρατήσεις για Αύγουστο και Σεπτέμβριο να κερδίζουν το χαμένο έδαφος.

«Ο Ιούλιος δεν ήταν πολύ καλός μήνας, αλλά ο Αύγουστος έσωσε την κατάσταση», δήλωσε ο Δημήτρης Πολλάλης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λακωνίας στην οικονομική εφημερίδα Ναυτεμπορική, προσθέτοντας ότι «δεν υπήρξαν κενές θέσεις, είχαμε πολύ υψηλά ποσοστά πληρότητας, πολλοί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν στις διάφορες περιοχές και η ζήτηση φαίνεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για τον Σεπτέμβριο».

Οι ξενοδόχοι της Εύβοιας φαίνεται να συμφωνούν, με τον πρόεδρο του συλλόγου, Μιλτιάδη Χέλμη να σημειώνει ότι τα ποσοστά πληρότητας έχουν αυξηθεί και περισσότεροι ξένοι τουρίστες επισκέπτονται το νησί λόγω της μεγάλης ποικιλίας των εναλλακτικών σπορ που προσφέρει.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι ξενοδόχοι σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα παρατηρούν πτώση του εσωτερικού τουρισμού, με τον αριθμό των Ελλήνων παραθεριστών να συρρικνώνεται όπως και τα έξοδά τους για διακοπές.

«Η κατανάλωση έχει μειωθεί όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι έρχονταν σε ένα ξενοδοχείο για γεύμα ή καφέ, έστω και αν δεν είχαν δωμάτιο. Αυτό δεν συμβαίνει πια», προσθέτει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Κωστακόπουλος.

Εν τω μεταξύ, ο ελληνικός τουρισμός φαίνεται να μην έχει επηρεαστεί ακόμη από το Brexit. «Οι αφίξεις από τη Βρετανία δείχνουν να πηγαίνουν πολύ καλά και δεν έχουμε δει κάποια μεταβαλλόμενη τάση μετά το δημοψήφισμα. Δεν φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα στις κρατήσεις και αφίξεις, από τη στιγμή που το Brexit έχει αναβληθεί για το μέλλον », είπε ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Ο κ Ρέτσος πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί η τουριστική κίνηση της επόμενης σεζόν, χωρίς προς το παρόν να γνωρίζουνε την ισοτιμία λίρας-ευρώ.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή