Σχεδιάζεται αεροδρόμιο στα Μετέωρα!

Διαβάστηκε από 2318 αναγνώστες

Η πόλη της Καλαμπάκας, με τους βράχους των Μετεώρων αποτελεί μοναδικό αξιοθέατο στην Ευρώπη, ώστε καθίσταται σημαντικός τουριστικός στόχος όχι μόνο για τους Ευρωπαίους, αλλά και για τουρίστες άλλων ηπείρων.

Μια πρώτη επαφή για την ιδέα του αεροδρομίου «Meteora air port» είχαν μέσα στην εβδομάδα μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων της περιοχή με τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας. η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και με διάθεση όλων να συνδράμουν για την επιτυχή κατάληξη του εγχειρήματος.

Για το θέμα της κατασκευής αεροδρομίου, στάλθηκε αναλυτική επιστολή στον πρωθυπουργό με θέμα: «Κατασκευή αεροδρομίου "METEORA AIRPORT" στο δήμο Φαρκαδόνας». Ανάμεσα σε άλλα, αφού τονίζεται πως στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Καλαμπάκας και στο νομό Τρικάλων γενικότερα, της περιφέρειας Θεσσαλίας, λειτουργούν πλέον των 75 ξενοδοχείων και μεγάλος αριθμός ενοικιαζόμενων δωματίων, (άνω των 150). Προστίθενται ακόμη, οι άμεσα απασχολούμενοι στον τουριστικό τομέα του νομού (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ταβέρνες, Camping, τουριστικά γραφεία, λεωφορεία, ταξί, αυτοκίνητα, ποδήλατα, μηχανάκια) και οι έμμεσα (κέντρα ψυχαγωγίας, καφετέριες, καταστήματα τροφίμων, ζαχαροπλαστεία, παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, κ.λ.π.) οι οποίοι ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες.

Στη συνέχεια, στην ίδια επιστολή, διευκρινίζεται, πως αν στη Θεσσαλία υπήρχε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, στο οποίο θα μπορούσαν να προσγειώνονται συνήθη τουριστικά αεροπλάνα, που θα επέτρεπαν την απευθείας διακίνηση από την πόλη αναχώρησης στον τόπο επίσκεψης, τότε θα υπήρχε γρήγορη και φθηνή μετακίνηση, αποφυγή ταλαιπωριών και μείωση κόστους, κάθετη αύξηση των αφίξεων των τουριστών καλοκαίρι και χειμώνα, κ.ά. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο χρονικό διάστημα, εφόσον προχωρήσει η υπόθεση της ανεύρεσης του κατάλληλου χώρου, με τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, όπως επισημάνθηκε.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή