Καρπενήσι: Γεμίζει με μυρωδιές του κάστανου

Διαβάστηκε από 2307 αναγνώστες

Το καστανοχώρι της ορεινής Ρούμελης, το Μαυρίλο στο Καρπενήσι δεν θα μπορούσε ασφαλώς παρά να γιορτάζει το κάστανο!

Έτσι λοιπόν κάθε Οκτώβρη, το Σαββατοκύριακο που πέφτει πιο κοντά με τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου του χωριού, η Πανελλήνια Ένωση Μαυριλιωτών διοργανώνει την πιο ξακουστή γιορτή καστάνου σε όλη την Ελλάδα. Και φέτος, λοιπόν, 24 και 25 Οκτωβρίου, το Μαυρίλο στο Καρπενήσι μας περιμένει με σπουδαίες εκδηλώσεις για την παραδοσιακή Γιορτή του Κάστανου!

Στην πλατεία του χωριού, από τις 11 το πρωί η μυρωδιά του ψητού κάστανου δίνει το σήμα της έναρξης. Ο επισκέπτης καλωσορίζεται με ψημένα - βραστά κάστανα και ζεστό τσίπουρο, μόλις αποσταγμένο από το ρακαριό που καίει στην πλατεία κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο. Προσφέρονται ακόμη καφές φίλτρου, σουβλάκια, λουκάνικα, παραδοσιακές πίτες, γλυκά κάστανο, μηλόπιτα και κυδώνι γλυκό του κουταλιού.

Η πλούσια υπαίθρια αγορά εκθέτει τα προϊόντα της που οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν από τους ντόπιους παραγωγούς. Βεβαίως όχι μόνο κάστανα, αλλά και όλα τα προϊόντα του φθινοπώρου, όπως αρωματικά φυτά, καρύδια, μέλι κ.ά.

Παραδοσιακή μουσική και χορευτικά συγκροτήματα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, οργάνωση δραστηριοτήτων για παιδιά, δωρεάν προσφορά ψημένου - βραστού κάστανου και τσίπουρου, αλλά και διάθεση όλων των γνωστών προϊόντων του βουνού στους επισκέπτες μέσα στην καταπράσινη πλατεία Αινιάνων του Μαυρίλου, συνθέτουν ένα εορταστικό σκηνικό αντάξιο της αρχοντιάς, που διαθέτει το κεφαλοχώρι του Τυμφρηστού.

 

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή