«Κουζίνες των Λαών» στη Μονή Λαζαριστών

Διαβάστηκε από 2015 αναγνώστες

Μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης, αλληλοκατανόησης και διαλόγου διαμέσου των γεύσεων από διαφορετικές κουζίνες θα έχουν όσοι βρεθούν στη Μονή Λαζαριστών, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 19:00 – 23:00.

Η Αρσις συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και οργανώνουν τις «Κουζίνες των Λαών», μια γνωριμία με τις γεύσεις από Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ κ.ά., με στόχο την ανάδειξη των εθνικών παραδόσεων και της γευστικής κουλτούρας και με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Πρόσφυγες θα μαγειρέψουν επιτόπου φαγητά της πατρίδας τους και θα τα παρουσιάσουν σε όλους, σε μια διαδικασία ώσμωσης, πέρα από στερεότυπα και στεγανά. Μια πολυεθνική γιορτή, σαν να καθόμαστε όλοι γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι…

Φυσικά για μια τέτοια γιορτή, πέρα από τις γευστικές δοκιμές, θα υπάρχει μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αλλά και ειδικά εργαστήρια για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Από νωρίς, θα υπάρχουν Εργαστήρια Πολυγλωσσίας, οργανωμένα από τοΚέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ, ενώ στο χώρο της Μονής Λαζαριστών θα βρεθεί και το Mobile School, το κινητό σχολείο που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των παιδιών που ζουν κι εργάζονται στο δρόμο και δεν έχουν πρόσβαση στο σχολικό περιβάλλον.

Πέρα από τις πολλές και… πολυσυλλεκτικές μουσικές και θεατρικές εκπλήξεις που ετοιμάζουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, αν έρθουν λίγο νωρίτερα από την έναρξη της κουζίνας, στις18:30, να δουν την παράσταση κουκλοθέατρου Το Δώρο από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή