«Λαγού Ράχη»: Εδώ θα μείνεις….

Διαβάστηκε από 2360 αναγνώστες

Στις παρυφές του Λαύκου βλέπεις την πέτρινη είσοδο, καμωμένη από πελεκημένη πέτρα Πηλίου. Μόλις την περάσεις, σου έρχονται από παντού ολόγυρα οι ευωδιές από τα δεκάδες βότανα της Ελληνικής γης που έχουν φυτευτεί επιμελώς σε κάθε γωνιά του όμορφου, περιποιημένου κήπου που σε περιβάλλει.

Παίρνεις βαθιές απολαυστικές εισπνοές και περπατάς ως το διαμορφωμένο εξώστη που δεσπόζει πάνω από την πισίνα, για δευτερόλεπτα μένεις άφωνος από την απλωτή  θέα στον κόλπο του Παγασητικού, στις ακτές της Μηλίνας.

 Ωστόσο αυτό που θα θυμάσαι για πάντα φεύγοντας από εδώ, θα είναι το χαμόγελο, η ζεστασιά  και οι κουβέντες της καρδιάς που θα ανταλλάξεις με τη Σου και τον Κριστιάν, τους ιδιοκτήτες και δημιουργούς αυτού του ξεχωριστού  «Ξενοδοχείου Εξοχής», όπως οι ίδιοι επέλεξαν να ονομάζουν την προσεγμένη τους μονάδα.

Ο Λαύκος είναι ένα παραδοσιακό, νοικοκυρεμένο πηλιορείτικο χωριό που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στα 400 μέτρα ψηλά, στη ράχη κατάφυτης πλαγιάς του Νότιου Πηλίου.  Παράλληλα όμως έχει το πλεονέκτημα να απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από τη θαλασσινή Μηλίνα και τις ακτές του Παγασητικού, ενώ κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν αφετηρία για σύντομες εκδρομές στο νησάκι Τρίκερι, στις ανατολικές ακτές που βρέχονται από το Αιγαίο, αλλά και προς τα γνωστά τουριστικά χωριά Μηλιές και Βυζίτσα.

Εδώ, στο «Λαγού Ράχη», πέρα από τη ζεστή φιλοξενία, θα απολαύσεις τη διαμονή σου, το προσεγμένο φαγητό αλλά και θα… μάθεις!  Μπορείς να συμμετέχεις - κατόπιν συνεννόησης- στα σεμινάρια Μεσογειακής Κηποτεχνίας και Σχεδιασμού που οργανώνονται από την Σου, αλλά και σε μαθήματα ζωγραφικής ενδημικών εδώδιμων φυτών του Πηλίου που παραδίδονται από τη βραβευμένη διεθνώς στο γνωστικό αυτό αντικείμενο, Maggie Niagassas.

Επιπλέον θα γνωρίσεις τη φύση του Νότιου Πηλίου μέσα από ήπιους περίπατους στις γειτονικές εξοχές, ή θα ακόμα θα παρακολουθήσεις μουσικά ποιοτικά events που πραγματοποιούνται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.  Η οικολογική ευαισθησία των ιδιοκτητών και η αγάπη τους για την Ελλάδα διακατέχει το προφίλ του ξενοδοχείου και σίγουρα η διαμονή του σε αυτό αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία.

Κείμενο: Ζερμαίν Αλεξάκη

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή