Εκδηλώσεις για το «Έτος Μόραλη» στην Αρτα

Διαβάστηκε από 1238 αναγνώστες

Με μια σειρά δράσεων που θα διαρκέσουν μέχρι και τον Δεκέμβριο ολοκληρώνεται το «Έτος Μόραλη» στο Δήμο Αρταίων.

Το 2016 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη στην Αρτα και έχει ανακηρυχθεί ως «Έτος Μόραλη» από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Δήμος Αρταίων θέλοντας να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετέχει στο «Έτος Μόραλη» και διοργανώνει από την αρχή της χρονιάς εκδηλώσεις οι οποίες θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Συλλόγου «Σκουφάς» συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αρτας σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο, όπου θα ακουστούν κομμάτια του Μάνου Χατζηδάκι, φίλου και συνεργάτη του Γιάννη Μόραλη. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί μαθητικός διαγωνισμός στα σχολεία της Ηπείρου με θέμα τον Γιάννη Μόραλη, ενώ θα τοποθετηθεί προτομή του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου έξω από την Δημοτική Πινακοθήκη Αρτας, που φέρει το όνομά του, ενώ η πλατεία έξω από την Πινακοθήκη θα πάρει το όνομα «Γιάννης Μόραλης».

Σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Χαρακλιάς αναφέρει: «Ο Δήμος Αρταίων τιμά το μεγάλο Έλληνα ζωγράφο Γιάννη Μόραλη, που γεννήθηκε στην Αρτα, γεγονός που κληροδοτεί μεγάλη πολιτιστική προίκα στον τόπο μας. Στόχος μας, μέσω των εκδηλώσεων, είναι να γνωρίσουν τον Γιάννη Μόραλη και το έργο του όλες οι ηλικίες και κυρίως τα παιδιά. Να εντρυφήσουν στην τέχνη του και να διδαχθούν από αυτή. Το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και καλούμε τους συμπολίτες μας να τις παρακολουθήσουν».

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή