Βελτιώνεται ο οδικός άξονας Τρικάλων-Αρτας

Διαβάστηκε από 1376 αναγνώστες

Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ ένα σημαντικό έργο για την ΠΕ Τρικάλων. Τον νέο δρόμο μήκους 4,5 χλμ από την Πύλη στο Παλαιομονάστηρο, που θα περιλαμβάνει και την παράκαμψη των οικισμών αυτών, παράπλευρο δίκτυο και τους απαραίτητους κόμβους.

"Έτσι με το έργο αυτό βελτιώνουμε την ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων, μειώνουμε την απόσταση από τα Τρίκαλα στην Πύλη και τις γύρω περιοχές, ιδιαίτερου τουριστικού και φυσικού κάλλους και εξυπηρετούμε την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή. Και βέβαια με το έργο αυτό διαχέονται κοινοτικά κονδύλια στην τοπική οικονομία και δημιουργούνται θέσεις εργασίας".

Αυτά αναφέρει σήμερα σε σχετική δήλωσή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος ανακοίνωσε πως εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 το έργο "ΕΟ Τρικάλων - 'Αρτας: Κατασκευή οδικού τμήματος από παράκαμψη Πύλης έως Παλαιομονάστηρο" προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων ευρώ. 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά στην κατασκευή τμήματος της ΕΟ Τρικάλων - 'Αρτας και συγκεκριμένα την παράκαμψη Πύλης - Παλαιομονάστηρου μήκους 4,50 χλμ. 

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με την κατασκευή του έργου συμπληρώνεται ο οδικός άξονας Ε.Ο. Τρίκαλα - 'Αρτα, σε συνέχεια του ήδη κατασκευασμένου από ΕΣΠΑ 2007-2013 οδικού τμήματος "Γέφυρα Καραβόπορου έως Λυγαριά" με παράκαμψη των οικισμών. Εξασφαλίζεται επίσης, όπως προστίθεται, η ταχεία και ασφαλής σύνδεση των πόλεων Τρικάλων και Πύλης και των τουριστικών περιοχών των γειτονικών ορεινών όγκων, ενώ μέσω του προτεινόμενου παράπλευρου οδικού δικτύου εξασφαλίζεται η πρόσβαση και η εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών.

Στα αναμενόμενα οφέλη από την κατασκευή του έργου, είναι, ανάμεσα σε άλλα, η μείωση των αποστάσεων που συνεπάγεται μείωση του κόστους μεταφοράς, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη υφιστάμενων και νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παραγωγικών τομέων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή