Πώς το αεροδρόμιο Μακεδονία θα γίνει ένα από τα καλύτερα του κόσμου

Διαβάστηκε από 1611 αναγνώστες

Το 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο, ενώ η αύξηση του αριθμού των επιβατών έως το 2026 αναμένεται να αγγίξει το 48%, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τον τουρισμό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Σε αυτό αποσκοπεί η Fraport Greece, η οποία παρουσίασε σήμερα τα σχέδιά της για το αεροδρόμιο «Μακεδονία», το μεγαλύτερο από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που θα διαχειρίζεται σύντομα η εταιρεία.

Η παρουσίαση, έγινε παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων της πόλης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Τo αεροδρόμιο, θα γίνει διπλάσιο σε μέγεθος, ενώ ειδικότερα, η έκταση του τερματικού σταθμού υπερδιπλασιάζεται (από 25.000 τμ θα γίνει 57.000τμ).

Τα βασικά έργα που θα υλοποιηθούν για την αναβάθμιση των δομών του αεροδρομίου αφορούν βελτιώσεις για την αύξηση τόσο της χωρητικότητας του αεροδρομίου, όσο και της ποιότητας των υπηρεσιών. Αυτές περιλαμβάνουν: 47% αύξηση των σταθμών Check-in, 75% αύξηση των ζωνών παραλαβής αποσκευών, 50% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών και διπλασιασμό των ζωνών ασφαλείας του αεροδρομίου.

Ταυτόχρονα, όλες οι λειτουργίες του αεροδρομίου θα πραγματοποιούνται με βάση τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα ασφαλείας.

Τα έργα που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν την αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών με τη δημιουργία θέσεων power-in/push-back, την ανακαίνιση του οδοστρώματος και την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού με λειτουργικό σχεδιασμό σύμφωνα με τις διεθνείς απαιτήσεις.

Ο αριθμός των επιβατών που το 2015 ήταν 5,3 εκατομμύρια, υπολογίζεται να αυξηθεί το 2020 στα 6,5 εκατομμύρια και το 2026 στα 7,9 εκατομμύρια.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του κόστους ανά επιβάτη, αυτή δεν θα ξεπεράσει το 1,5 ευρώ τουλάχιστον για την επόμενη τετραετία, όπως τόνισε ο CEO της Fraport Greece Alexander Zinell.

 

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή