Η γούνα γιορτάζει στην Καστοριά!

Διαβάστηκε από 1910 αναγνώστες

Ένα τετραήμερο φεστιβάλ γούνας διοργανώνει στην Καστοριά η KASTORIA International Fur Fair, το οποίο θα διεξαχθεί από 3 έως 6 Νοεμβρίου 2016!

Οι διοργανωτές στοχεύουν η συγκεκριμένη πρώτη διοργάνωση να καθιερωθεί ως θεσμός και η Καστοριά να αποτελέσει καταναλωτικό προορισμό για τους λάτρεις της γούνας. Μάλιστα υπόσχονται «ένα 4ημερο φεστιβάλ στην αρχή της σεζόν, με προσφερόμενα είδη γούνας ένδυσης, υπόδησης, διακόσμησης, αξεσουάρ κ.λπ. σε ασύγκριτες τιμές!». Το 1st Fur Shopping Festival θα φιλοξενηθεί στο International Exhibition Center of Kastoria και αναμένεται να αποτελέσει μια «γιορτή της γούνας» στην οποία θα συμμετέχουν και καταστήματα λιανικής στην πόλη της Καστοριάς, που θα φέρουν τη σχετική σήμανση.

Την  ικανοποίηση του εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ  για την επιτυχία του 1ο Kastorian Shopping Fur Festival, ο πρόεδρος Συνδέσμου Γουνοποιών  Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας»  κ. Γιάννης Κορεντσίδης. «Μέχρι στιγμής έχουμε την συμμετοχή 47 περίπου εκθέτων. Πιστεύω ότι είναι  ένας  ικανοποιητικός αριθμός, θεωρώ ότι ο νέος θεσμός θα έχει επιτυχία. Συμμετέχουν επίσης εκθέτες που δεν συμμετείχαν μέχρι τώρα στις εκθέσεις γούνας, ενώ θα κρατήσουν χώρο και για την Έκθεση τον προσεχή Μάιο».

Πάντως σίγουρο είναι πως η Καστοριά και η γούνα πορεύονται ανά τους αιώνες, από την εποχή του Βυζαντίου και παρά τις αντιξοότητες και τον τρομακτικό ανταγωνισμό διεθνώς, η καστοριανή γούνα κατέχει σήμερα το 10% της παγκόσμιας αγοράς, φέρνοντας ετησίως στη χώρα μας σημαντικό  συνάλλαγμα.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή