Γευτείτε γνήσια ελληνικά προϊόντα στην Αρτα

Διαβάστηκε από 1928 αναγνώστες

Η 3η Γιορτή Πορτοκαλιού, μανταρινιού, ακτινιδίου και ελιάς θα διεξαχθεί το διήμερο 26 και 27 Νοεμβρίου από τον Δήμο Αρταίων!

Η έναρξη της φετινής γιορτής θα γίνει πανηγυρικά το πρωί του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία, όπου ήδη υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση σε επαγγελματίες στον τομέα εμπορίας αγροτικών μηχανημάτων και εργαλείων για να εκθέσουν τα νέα μηχανικά μέσα της τελευταίας τεχνολογίας. Στον ίδιο χώρο από πλευράς του Δήμου θα τοποθετηθούν τα ξύλινα κιόσκια όπου θα προσφέρεται φυσικός χυμός και το σκηνικό αυτό θα αποτελέσει και τον τελικό προορισμό της ποδηλατοβόλτας που δρομολογείται με πέρασμα μέσα από τις καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή.


Το ίδιο απόγευμα στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» θα γίνει η επίσημη έναρξη της ημερίδας στην οποία αναμένεται να υπάρξει επίσημη εκπροσώπηση του αρμόδιου υπουργείου, με πιθανότατη και την φυσική παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Αποστόλου, ενώ παράλληλα συγκροτείται ένα πρόγραμμα με τη συμμετοχή τόσο του Επιμελητηρίου όσο και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας, με γνωστά ονόματα του παραγωγικού τομέ, που μπορούν να παρέχουν τεχνογνωσία και ενημέρωση πάνω σε μια σειρά από ζητήματα που αυτή τη στιγμή ενδιαφέρουν.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 27 Νοεμβρίου, η εκδήλωση θα μεταφερθεί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καλαμιάς, προσλαμβάνοντας κυρίως χαρακτηριστικά γιορτής, αφού θα διοργανωθεί ένα μουσικό πρόγραμμα με χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων. Παράλληλα θα στηθεί ένα μεγάλο τραπέζι παραδοσιακών εδεσμάτων με έμφαση στα προϊόντα τοπικής παραγωγής.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή