Ανοίγει ο Αστερόκοσμος στη Θεσσαλονίκη!

Διαβάστηκε από 2073 αναγνώστες

Με 16 παιχνίδια λούνα παρκ, δύο παγοδρόμια, εκδηλώσεις, παραστάσεις και εργαστήρια για παιδιά ανοίγει και φέτος τις πύλες του ο "Αστερόκοσμος". Το θεματικό πάρκο των Χριστουγέννων, που αναπτύσσεται στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo AE, εγκαινιάζεται το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου.

"Ξεκινήσαμε με τον «Αστερόκοσμο», τη διοργάνωση του οποίου στη συνέχεια ανέλαβε το Magic Park, συνεχίσαμε με το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», που έκλεψε τις εντυπώσεις και προσέλκυσε χιλιάδες κόσμου και τελευταία προχωρήσαμε στη δημιουργία των «Μυστικών Κόσμων του Τριβιζά» που έχει γίνει πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους" σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Με τη λειτουργία του Αστερόκοσμου η ΔΕΘ-Helexpo τέθηκε σε τροχιά υλοποίησης και των θεματικών πάρκων, μαζί με τις εκθέσεις και τα συνέδρια" είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κυριάκος Ποζρικίδης, προθέτοντας ότι το εργοστάσιο Σοκολάτας«βάζει πλώρη» για τη γειτονική Ιταλία και πάει Νάπολη, ενώ μέρος αυτού και συγκεκριμένα τα εργαστήρια ταξιδεύουν Ιωάννινα και Σέρρες. "Με αυτόν τον τρόπο μεταδίδουμε, θα λέγαμε, τη λογική των θεματικών πάρκων στην ελληνική περιφέρεια" συμπλήρωσε ο κ. Ποζρικίδης.

Τα περσινά στοιχεία έδειξαν ότι οι επισκέπτες του Αστερόκοσμου ξεπέρασαν τους 150.000, ενώ φέτος οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα πάει ακόμη καλύτερα αν οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές. Ο "Αστερόκοσμος" αναπτύσσεται στα περίπτερα 13, 14 και 15, με την πλειονότητα των παιχνιδιών και των δράσεων να βρίσκεται σε στεγασμένο χώρο.

Η γενική είσοδος κοστίζει 7 ευρώ και περιλαμβάνει απεριόριστη χρήση των 16 παιχνιδιών λούνα παρκ, ελεύθερη πρόσβαση στα δύο παγοδρόμια, στο χωριό των Σκανδαλιάρικων Ξωτικών με τα τέσσερα διαδραστικά σπίτια ξωτικών, καθώς και συμμετοχή σε εργαστήρια και παραστάσεις. Τα παιδιά με ύψος έως ένα μέτρο δεν πληρώνουν είσοδο, ενώ το ίδιο ισχύει για τα ΑμεΑ με έναν συνοδό.

Ο “Αστερόκοσμος” θα λειτουργεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τη 1 μετά το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ και την Κυριακή στις 11 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Τις καθημερινές και όσο τα σχολεία λειτουργούν θα είναι ανοιχτός μόνο τα απογεύματα, από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ ενώ την περίοδο των εορτών θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ (όπως και το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου).

 

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή