Πατρινό Τσουκάλι για πάντα!

Διαβάστηκε από 1633 αναγνώστες

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι οι γιορτές των παιδιών. Όλοι όμως θέλουμε να νιώσουμε και πάλι παιδιά, μέσα στη ζεστή θαλπωρή και στο πνεύμα των εορτών που αντανακλά την ουσιώδη σημασία της αγάπης για τους δικούς μας αλλά και προς τους συνανθρώπους μας. Τα σπιτάκια της Πάτρας μοιράζουν αγάπη όπως το τσουκάλι της μαμάς δύναμη.

Στο χώρο της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα λειτουργούν Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια και το σπίτι του Αϊ Βασίλη. Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες συναντούν το σπίτι του Αη-Βασίλη (ξωτικά βοηθούν τα παιδιά να πλησιάσουν τον Αγιο Βασίλη) αλλά και το σπιτάκι – Εργαστήρι Ευχών. Τρία ντυμένα ξωτικά καθοδηγούν τα παιδιά να κατασκευάσουν την κάρτα τους που θα την τοποθετούν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα παιδιά μπορούν να αφήνουν την κάρτα τους με τις ευχές στο κεντρικό δέντρο των ευχών.

Αλλη ενδιαφέρουσα δράση είναι αυτή που αφορά στο σπιτάκι με τα δώρα και τα παιχνίδια για τα παιδιά των μεταναστών. Εκεί οι δύο υπεύθυνοι των δράσεων συλλέγουν τα δώρα που φέρνει ο κόσμος και στη συνέχεια αυτά τα δώρα  φυλάσσονται μέσα στο  συγκεκριμένο εορταστικά διακοσμημένο σπιτάκι-καταφύγιο.

Ακόμη το σπιτάκι-εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών από τον Προοδευτικό Σύλλογο Γλαύκου δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν παίζοντας και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που θα αποκομίσουν στο μέλλον, σε παραπλήσιες δραστηριότητες χειροτεχνίας και διακοσμητικής τέχνης. Τέλος, το σπιτάκι – Εργαστήρι Ευχών από Εθελοντές και Εργαζόμενους του Πολιτιστικού Οργανισμού αποπνέει μια ακόμη νότα αισιοδοξίας και κεφιού μέσα στο πνεύμα των εορτών.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή