Έτοιμη την Τρίτη η Ιονία Οδός!

Διαβάστηκε από 1789 αναγνώστες

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Την Τρίτη παραδίδεται το δεύτερο κομμάτι και τέλος Γενάρη συνδέεται Φιλιππιάδα-Γιάννενα.

Ιστορική θα είναι η Τρίτη 27 Δεκέμβρη για την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaPosto καθώς θα δοθεί σε χρήση το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία μήκους 26χλμ που σε συνδυασμό με το ήδη σε λειτουργία τμήμα Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς θα δημιουργήσει ένα ενιαίο τμήμα 59χλμ. Έτσι μειώνεται σημαντικά η χρονοαπόσταση προς την Ήπειρο.

Η …καλή είδηση για τους οδηγούς δεν θα είναι μόνο η παράδοση του τμήματος αλλά και η απουσία διοδίων καθώς ο σταθμός διοδίων είναι βορειότερα. Έτσι αυτά τα ταξίδια θα γίνουν χωρίς κόστος, ένα χριστουγεννιάτικο δώρο για τους αυτοκινητιστές.

Μέσα στον Ιανουάριο όμως φαίνεται ότι ολοκληρώνονται και τα έργα στο τμήμα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο μήκους 33χλμ που θα είναι το αμέσως επόμενο τμήμα καθώς μαζί θα λειτουργήσει και ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας (ακριβώς μέτα τη Σήραγγα οδεύοντας προς Ιωάννινα). Τα έργα προχωρούν κάθε μέρα και πιο πολύ και δεν φαίνεται να αργεί πολύ ακόμα η λειτουργία του τμήματος.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Καλά νέα έχουμε και στο βόρειο τμήμα Πέρδικα-Αβγό καθώς το τμήμα των 50 μέτρων στον  Αμμότοπο παραδόθηκε πριν μία εβδομάδα και σε λίγες μέρες έχει προχωρήσει με εκπληκτικούς ρυθμούς. Στα τέλη Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί και το τμήμα Φιλιππιάδας, Γέφυρα Καμπής οπότε ο δρόμος θα λειτουργεί μέχρι τα Γιάννενα.

Για τον Μάρτιο θα μείνει το τμήμα Αντίρριο-Κλόκοβα-Γαβρολίμνη και ότι έχει απομείνει από το βόρειο άκρο του αυτοκινητόδρομου ολοκληρώνοντας τα έργα 10 και πλέον ετών.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή