Οι καλύτεροι της Κίνας έρχονται στην Πάτρα!

Διαβάστηκε από 2001 αναγνώστες

Και τι δεν κάνει το φετινό Πατρινό Καρναβάλι για να γίνει περισσότερο δημοφιλές και ξακουστό. Φέτος, μέχρι και την Κίνα ενέταξε στο δυναμικό του με ένα θίασο 60χρονης παράδοσης!

Η παράσταση – υπερθέαμα με ένα σχήμα από την μακρινή Κίνα που θα παρουσιαστεί στην Πάτρα δεν έχει ξαναγίνει! Στο πλαίσιο των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στις 20.30 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο, οι εμψυχωτές σας μιλούν στο ρυθμό του "σίε-σίε", ευχαριστώντας σας για την μεγάλη προσέλευση.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καρναβάλι Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός/Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Πατρέων συνδιοργανώνουν και παρουσιάζουν την συγκεκριμένη εκδήλωση που θα είναι μία ξεχωριστή παράσταση του θιάσου  Zhejίang Wu Ορerα από την Κίνα.

Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό σχήμα που ιδρύθηκε το 1956 και μετονομάστηκε σε Zheng Wu Opera Κέντρο Ερευνών (Zhejiang Wu Opera Troupe) τον Δεκέμβριο του 2011.

Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, ο θίασος αυτός έχει  συγκεντρώσει πάνω από 800 οπερετικά έργα και 3.000 τραγούδια και μουσικές. Οι μάσκες προσώπου και τα σχέδια των κοστουμιών αποτελούν έργα τέχνης ενώ από την Wu όπερα, έχουν επίσης ταξινομηθεί - αρχειοθετηθεί και πολύτιμα αρχεία της συγκεκριμένης μορφής τέχνης.

Το Καλλιτεχνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο της Όπερας της επαρχίας Τζετζιάνγκ έχει εξειδικευθεί στο Παραδοσιακό Κινέζικο Ρεπερτόριο, την Ορχηστρική Μουσική και το παραδοσιακό ρεπερτόριο για νέους καλλιτέχνες και συγκαταλέγεται στα κορυφαία στο είδος του.

Το παραδοσιακό ρεπερτόριο Ουτζί και τα αντίστοιχα τραγούδια, αποτελούν πολιτιστικό πλούτο με ρεπερτόριο άνω των 500 έργων, χιλιάδες μουσικά κομμάτια που εμπεριέχουν σημαντικά ιστορικά χαρακτηριστικά και γεωγραφικά διακριτικά γνωρίσματα.

Η παράσταση έχει ως πυρήνα της την ιστορική δραματουργία και την παραδοσιακή Κινέζικη ορχηστρική ενώ παρουσιάζει την τοπική (Τέχνη) καλλιτεχνική παράδοση.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή