Φεύγουν τα χιόνια, μένουν οι αλυσίδες

Διαβάστηκε από 1832 αναγνώστες

Μπορεί ο καιρός στην Αθήνα να έχει βελτιωθεί αισθητά ήδη από χθες, με τις βροχές να έχουν υποχωρήσει και τον ήλιο να κάνει και πάλι την εμφάνισή του, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τη βόρεια Ελλάδα, όπου οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου θα χρειαστεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διαθέτουν, σε κάθε περίπτωση, αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο νομό Γρεβενών, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, διεξάγεται κανονικά, ενώ η κυκλοφορία σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά.

Για τους νομούς Καστοριάς και Φλώρινας, η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά. Ειδικά στη Φλώρινα, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί από  το 4ο έως το 18ο χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Φλώρινας – Θεσσαλονίκης, λόγω φθορών του οδοστρώματος. Η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Φλώρινας – Θεσσαλονίκης.

Για την Κοζάνη, τέλος, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Α-29 (Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής), διεξάγεται κανονικά, όπως και η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό δίκτυο, εκτός από τo 50ο χλμ έως 97ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων όπου η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά.

 

 

 

 

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή