ΦΩΚΙΔΑ

Οι Δελφοί, με το παραδοσιακό χωριό και το φημισμένο μαντείο της αρχαιότητας, απλώνονται στις νότιες παρυφές του Παρνασσού, χαρίζοντας ένα θέαμα επιβλητικής ομορφιάς.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΦΩΚΙΔΑ

Αξίζει μια επίσκεψη στο «Vagoneto», το Θεματικό Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδαs, μοναδικό στο είδοs του στον ελληνικό χώρο. Τιs εγκαταστάσειs του θα τιs βρείτε στο δρόμο Aμφισσαs — Γραβιάs, λίγο πριν τη διασταύρωση για Βάργιανη, ενώ στη Γραβιά θα δείτε (σε αναπαράσταση) το θρυλικό «Χάνι», όπου ο Οδυσσέαs Ανδρούτσοs κράτησε τιs στρατιέs του Ομέρ Βρυώνη.

Η περιοχή των Δελφών αποτελεί την πιο γνωστή τοποθεσία του νομού Φωκίδας, η οποία κάθε χρόνο υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο των Δελφών έχουν αναδείξει την περιοχή σε έναν από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς πόλους έλξης της Ευρώπης. Το σημερινό χωριό διατηρεί έντονα το παραδοσιακό του στοιχείο, αφού σχεδόν όλα τα οικήματά του ακολουθούν πιστά τα πρότυπα της τοπικής αρχιτεκτονικής.

Παραθαλάσσιο θέρετρο, απόληξη του Δελφικού τοπίου και του Παρνασσού, με διαυγή βαθυγάλανα νερά και σύγχρονες τουριστικές υποδομές. Η Ιτέα είναι μια ήσυχη κωμόπολη που αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο λιμάνι του νομού Φωκίδας. Η ονομασία της δεν είναι τυχαία, αφού προέρχεται από τα πολλά δέντρα ιτιάς που είχε στο παρελθόν κατά μήκος του λιμανιού της. Διακρίνεται για το τέλειο ρυμοτομικό της σχέδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ