ΚΑΒΑΛΑ

Στη χερσόνησο της Παναγιάς απλώνει τις γειτονιές της η Παλιά Πόλη και στο ψηλότερο τμήμα της δεσπόζει το Κάστρο.

ΚΑΒΑΛΑ

Το παλιό παραδοσιακό καρνάγιο δεσπόζει στην πόλη της Καβάλας, η οποία ήταν ανέκαθεν γνωστή για την κατασκευή αξιόλογων σκαφών.

ΚΑΒΑΛΑ

Πίσω από το λιμάνι της πόλης, διασώζονται ακόμη και σήμερα, σε πολύ καλή κατάσταση, πολλές παλιές καπναποθήκες, δείγματα της οικονομικής ευμάρειας του παρελθόντος.

ΚΑΒΑΛΑ

Πανοραμική άποψη της νυχτερινής Καβάλας, με τα φώτα του λιμανιού να αντικατοπτρίζονται στη γαλήνια θάλασσα, δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό τοπίο.

ΚΑΒΑΛΑ

Οι Καμάρες είναι το πιο αναγνωρίσιμο αξιοθέατο της Καβάλας, ένα μνημειακών διαστάσεων οικοδόμημα, που αποτελείται από 60 αψίδες.

ΚΑΒΑΛΑ

Ανεβείτε στο Κάστρο και δείτε από τις επάλξεις του τη σύγχρονη Καβάλα να απλώνεται μπροστά στα πόδια σας.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα, η αρχόντισσα του Βορρά. Μια πόλη γραφική και όμορφη, με τα στοιχεία της παράδοσης και της ιστορίας να διαγράφονται από την Παλιά Πόλη, τις καπναποθήκες, τις Καμάρες και τα άλλα αξιοθέατα, μέχρι τα σύγχρονα ξενοδοχεία της. Παραλίες και νερά που κάνουν τις διακοπές του καλοκαιριού να ξεχνιούνται εύκολα και ένα φυσικό περιβάλλον σπάνια ομορφιάς. Αυτή είναι η Καβάλα.

Ατενίζεις την απλωσιά του Αιγαίου από το ύψωμα του κάστρου της πόλης. Πίνεις τον καφέ στο στην προκυμαία με φόντο τη συνοικία της Παναγιάς και τα ψαροκάικα, απολαμβάνεις τις βουτιές στις πεντακάθαρες παραλίες. Ανακαλύπτεις τα διαφορετικά πρόσωπα της ξεχωριστής αυτής μακεδονίτικης πόλης του βορρά. Αν πάλι θέλεις να αλλάξεις τον αέρα σου, έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στα ορεινά τοπία του Παγγαίου και τα νησιωτικά ακρογιάλια της κοντινής Θάσου, του μοναδικού νησιού της Μακεδονίας.

Την ακμή και την ευρωστία της η Καβάλα την οφείλει στην εμπορία του καπνού, οικονομική δραστηριότητα που πήρε μεγάλες διαστάσεις από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι το μεσοπόλεμο. Μάλιστα το λιμάνι της το λιμάνι της έγινε το μεγαλύτερο εξαγωγικό κέντρο προς την Ευρώπη με τετραπλάσιο όγκο εξαγωγών κι από το ίδιο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης! Στην πλατεία Καπνεργατών το κτήριο της αναπαλαιωμένης καπναποθήκης του Τούρκου καπνέμπορα Κιζί Μιμίν λειτουργεί σαν πολιτιστικό κέντρο του Δήμου. Οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το μοναδικό στο είδος του «Μουσείο Καπνού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ