ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Ο Οδοντωτός των Καλαβρύτων πραγματοποιεί ακόμα και σήμερα μια μαγευτική διαδρομή 68 περίπου λεπτών, διαπερνώντας το επιβλητικό Φαράγγι του ποταμού Βουραϊκού.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Το χιόνι που «παγώνει» τους ώμους του Χελμού, δίνει το εισιτήριο στους επισκέπτες να αφεθούν στην μαγεία του πάγου, είτε απολαμβάνοντας κάποιο χειμερινό σπορ είτε απλά την θέα πίνοντας ένα ζεστό καφέ.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Ακριβώς απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό ξεκινάει η πεζοδρομημένη οδός 25ης Μαρτίου, η οποία και διασχίζει την πόλη των Καλαβρύτων.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Δέος και σεβασμός μπροστά στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, η οποία μοιάζει να φωλιάζει νωχελικά στην κοίτη του βουνού.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Στο προαύλιο της μονής της Αγίας Λαύρας, ο ιστορικός πλάτανος, κάτω από τον οποίο ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε και σήκωσε το λάβαρο της Επανάστασης του 1821.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Ο Χελμός, που στα σλάβικα σημαίνει "χιονισμένο βουνό", προσφέρεται για γραφικές πεζοπορίες, με φυσικές ομορφιές και ευχάριστα εμπόδια για όσους αρέσκονται στις δύσκολες αναβάσεις.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Σε απόσταση μόλις δυόμιση ωρών από την Αθήνα και διασχίζοντας αρκετά χιλιόμετρα ανηφορικών στροφών, αντικρίζεις μια περιοχή με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, γραφικές γωνίες και καλοδιατηρημένα ιστορικά κτίρια. Μια κωμόπολη, δηλαδή, οπού το μάτι δεν προλαβαίνει να συγκρατήσει εικόνες.

Σχεδόν 20 αιώνες χωρίζουν την κωμόπολη Κυναίθη με τα σημερινά Καλάβρυτα. Ένας τόπος που άλλαξε ονόματα, όχι όμως και ταυτότητα. Μπλεγμένη η ιστορία τους με αρχαίους μύθους και γεγονότα που σημάδεψαν όλη την σύγχρονη Ελλάδα, τα ορεινά Καλάβρυτα ενδείκνυνται τόσο για εξερεύνηση όσο και για χαλάρωση, και αποτελούν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο κεντρικός δρόμος που ξεκινά από το ύψος του γραφικού σιδηροδρομικού σταθμού, διασχίζει κάθετα την πόλη των Καλαβρύτων και περνά από την κεντρική πλατεία, έχει πεζοδρομηθεί, το ίδιο και αρκετοί παράδρομοι. Έτσι, οι επισκέπτες απολαμβάνουν τη βόλτα στην πόλη, χαζεύοντας τα μικρομάγαζα με τα παραδοσιακά προϊόντα και τα είδη δώρων. Παντού υπάρχουν καφέ και εστιατόρια για στάση και φαγητό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε