ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Όλες οι βόλτες στην Κυπαρισσία έχουν σαν φυσική κατάληξη τις ερειπωμένες επάλξεις του κάστρου, το οποίο δεσπόζει πάνω από το λιμάνι προσφέροντας απαράμιλλη θέα.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, 50 χλμ βορειοανατολικά της Κυπαρισσίας ήταν το πρώτο από τα μνημεία της Ελλάδας, το οποίο το 1986 αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Φιλιατρά, βρίσκεται το Κάστρο των Παραμυθιών, ένα αξιοθέατο, το οποίο καθιστά την πόλη δημοφιλή προορισμό για τον κάθε ταξιδιώτη.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Η πεζοπορία στο απίθανο φαράγγι της Νέδας αποτελεί μια συγκλονιστική εμπειρία, καθώς σε κάποια σημεία το μονοπάτι βυθίζεται στα νερά του ποταμού.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Η παραλία Στόμιο είναι μια υπέροχη βοτσαλωτή ακτή που περικλείεται από κάθετα βράχια, ενώ το ποτάμι κυλά στο ένα άκρο της δημιουργώντας ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Η πόλη της Κυπαρισσίας από ψηλά... Από τη μία το εντυπωσιακό κάστρο και από την άλλη το Ιόνιο πέλαγος να απλώνεται μπροστά μας.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Η Κυπαρισσία είναι αγροτικό και εμπορικό κέντρο της Μεσσηνίας. Η πόλη είναι χωρισμένη στην παλαιά Ανω Πόλη, η οποία έχει κηρυχθεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός, και στη Νέα (ή Κάτω) Πόλη, μία πρόσφατα χτισμένη περιοχή, που φθάνει μέχρι την ακτή. Στην Ανω Πόλη υπάρχουν πολλά διάσπαρτα ιστορικά μνημεία που μαρτυρούν την ιστορία της, όπως το κάστρο της Αρκαδιάς, η πλατεία της Αρκαδιάς, με τον πλάτανο και τις κρήνες στην είσοδο του κάστρου, τα δημόσια Λουτρά (χαμάμ), τα καλντερίμια, κ. α.

 

Το κάστρο, οι απέραντες παραλίες του Ιονίου, η απέριττη Μεσσηνιακή φύση που αγκαλιάζει ολόγυρα τη μικρή πολιτεία υπόσχονται στιγμές αξέχαστες, τόσο στο βουνό, όσο και στη θάλασσα. Η Κυπαρισσία μα και η ευρύτερη περιοχή έχουν δύο πρόσωπα να επιδείξουν.

Από τη μία ο ήλιος, η θάλασσα, οι πολύχρωμες ομπρέλες, τα πιτσιρίκια με τα κουβαδάκια στην άμμο και από την άλλη ένα πρόσωπο σαφώς πιο σεμνό, πιο συγκροτημένο, λιγότερο επιτηδευμένο θα το ανακαλύψετε στις απόμερες ακτές, στα βαθύσκιωτα φαράγγια, στα άγνωστα ορεινά χωριά. Για να περιπλανηθείτε σε αυτόν τον ιδιαίτερο κόσμο θα ακολουθήσετε ασφάλτινους δρόμους με αρκετές όμως στροφές. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν θα το μετανιώσετε αφού θα εξερευνήσετε έναν τόπο γεμάτο εκπλήξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε

  • Πολυτέλεια, άνεση και λειτουργικότητα

    Σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κυπαρισσίας, μέσα σε μία καταπράσινη έκταση επτά στρεμμάτων, μόλις έξι μέτρα από τη θάλασσα είναι χτισμένο το Irida Resort. Οι σουίτες-studios είναι κατασκευασμένα ώστε να καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες μιας οικογένειας και να έχουν θέα θάλασσα.   2761071386, 6979793436, 6979791804 Περισσότερα

τι να κανετε

  • Αξέχαστη κάθε επίσκεψη

    To Green & Blu στην Κυπαρισσία προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία εδώδιμα και αποικιακά για επισκέπτες με αισθητική. Τα επιλεγμένα προϊόντα διατροφής από την περιοχή και όλη την Ελλάδα κάνουν κάθε επίσκεψη αξέχαστη.  2761022991 Περισσότερα