ΜΕΤΣΟΒΟ

Το χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου βρίσκεται στη θέση «Γκιουζέλ Τεπέ» σε υψόμετρο 1.790 μέτρων και απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα από το χωριό.

ΜΕΤΣΟΒΟ

Η πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανήλιο είναι άνετη καθώς ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος και η διαδρομή είναι υπέροχη περνώντας μέσα στο δάσος.

ΜΕΤΣΟΒΟ

Η κεντρική πλατεία του Μετσόβου είναι τριγυρισμένη από παραδοσιακές ταβέρνες και όμορφα καφενεδάκια τα οποία τα Σαββατοκύριακα γεμίζουν ασφυκτικά από επισκέπτες.

ΜΕΤΣΟΒΟ

Χτισμένο ακριβώς στο σημείο όπου χωρίζεται η Βόρεια Πίνδος από τη Νότια και σε υψόμετρο 1200 μέτρων, ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πράσινο σας καλωσορίζει στο Μέτσοβο.

ΜΕΤΣΟΒΟ

Κατά την παραμονή σας στο Μέτσοβο θα θαυμάσετε τα μουσεία του, τα πετρόχτιστα αρχοντικά, τα μοναστήρια, τις είκοσι παραδοσιακές βρύσες και τα πλακόστρωτα καλντερίμια του.

ΜΕΤΣΟΒΟ

Μια ορεινή πολιτεία με χρώματα που αιχμαλωτίζουν τον επισκέπτη και με εικόνες που μένουν αξέχαστες.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΜΕΤΣΟΒΟ

Πολλές είναι οι πόλεις της Ηπείρου που διεκδικούν τον τίτλο του πιο γραφικού οικισμού,αναμφίβολα όμως αυτός ο τίτλος ανήκει στο Μέτσοβο. Μια ορεινή πολιτεία με χρώματα που αιχμαλωτίζουν τον επισκέπτη και με εικόνες που μένουν αξέχαστες.

Χτισμένο ακριβώς στο σημείο όπου χωρίζεται η Βόρεια Πίνδος από τη Νότια και σε υψόμετρο 1200 μ, ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πράσινο σας καλωσορίζει στο Μέτσοβο. Αποτελεί τόπο καταγωγής ορισμένων από τους σημαντικότερους Εθνικούς Ευεργέτες και για αυτό τον λόγο φημίζεται για την μεγάλη πνευματική του ανάπτυξη.

Μπορεί το Μέτσοβο να δημιουργήθηκε σαν χωριό βοσκών και κτηνοτρόφων, όμως οι κάτοικοί του διακρίθηκαν και σε άλλα επαγγέλματα. Το κορυφαίο προϊόν της περιοχής είναι βεβαίως τα τυριά, τα οποία πωλούνται σε όλα τα μαγαζιά και αποτελούν πλέον το δημοφιλέστερο πόλο έλξης. Διασημότερο όλων είναι το νοστιμότατο καπνιστό μετσοβόνε ενώ ακολουθούν η ημίσκληρη μετσοβέλλα, η γραβιέρα ,το γιδίσιο τύπου σεβρ και η παρμεζάνα την οποία οι Ιταλοί θεωρούν κορυφαία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ