ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Εκεί που το βουνό Δίρφη γέρνει προς το πέλαγος, απλώνει το τόξο της η Χιλιαδού, μια παραλία μήκους περίπου 1.500 μέτρων, καλυμμένη με χοντρή άμμο και βοτσαλάκι.

ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Όμορφο χωριό, όμορφος κόσμος, υπέροχη θάλασσα στο παραθαλάσσιο Μαρμάρι της Εύβοιας.

ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Στο γρανιτένιο ύψωμα που ορθώνεται απότομα πάνω από το χωριό Φύλλα –γενέτειρα του Ανδρέα Μιαούλη- δεσπόζει το φημισμένο μεσαιωνικό κάστρο.

ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Ο ενετικός πύργος Μπούρτζι βρίσκεται στην Κάρυστο, μια σύγχρονη κωμόπολη που προσφέρει αρκετές επιλογές για διαμονή και φαγητό, ενώ ολόγυρα πλαισιώνεται από θαυμάσιες παραλίες.

ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Το άγαλμα του ναυτικού στο λιμάνι της Καρύστου υποδέχεται τους επισκέπτες στη νοτιότερη πόλη της Εύβοιας.

ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Μοναδική νύχτα σε έναν από τους πολλούς μικρούς παραδείσους της Εύβοιας! Οι παραλίες της περιοχής ανταμείβουν και τον πιο «δύσκολο» επισκέπτη...

Καλύτεροι Προορισμοί - ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Από τις γραφικές παραλίες και τα λιμανάκια τη Νότιας Ευβοίας ακολουθώντας ορεινούς ατραπούς σκαρφαλώνουμε στα έλατα της Σέτας, ανακαλύπτουμε πανέμορφους υγροβιότοπους, κάστρα. μυστηριώδη δρακόσπιτα, γραφικά χωριά και παμπάλαια μοναστήρια.

Η Κάρυστος είναι μια σύγχρονη κωμόπολη που προσφέρει αρκετές επιλογές για διαμονή και φαγητό, ενώ ολόγυρα πλαισιώνεται από θαυμάσιες παραλίες. Εντυπωσιακό είναι το σημείο όπου βρίσκεται κτισμένος ο ενετικός πύργος Μπούρτζι. Από εδώ εύκολα θα ανηφορίσετε στο μεσόγειο χωριό Μύλοι και θα επισκεφθείτε το περίφημο Καστέλο Ρόσσο -Κόκκινο κάστρο. Ψηλότερα στο βουνό βρίσκονται οι «Κύλινδροι», εντυπωσιακές μαρμάρινες κολώνες από αρχαία λατομεία.

Οι Αγιοι Απόστολοι είναι το γραφικό λιμανάκι του χωριού Πετριές που αντικρίζει κατάματα το Αιγαίο. Πιο όμορφο πρωινό ξύπνημα με το Αιγαίο να ποζάρει φαρδύ πλατύ σε όλο του το μεγαλείο πίσω από το ανοιχτό παράθυρο του δωματίου σου δεν υπάρχει! Εδώ απολαμβάνουμε το πρωινό μας χαζεύοντας τα καΐκια, το ανοιχτό πέλαγος, τις πανέμορφες ακτές της Αν. Εύβοιας που ξεδιπλώνονται σε όλο το μήκος νοτίου ορίζοντα. Βγάζουμε τον χάρτη και χαράζουμε πορεία. Η ναυτική πολιτεία της Κύμης, το παραδοσιακό Αυλωνάρι, η λίμνη Δυστού, το ελατοσκέταστο όρος Σέτα, τα κάστρα του κάμπου είναι λίγα από τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα της περιοχής που αξίζει να εξερευνήσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε