ΠΙΕΡΙΑ - ΟΛΥΜΠΟΣ

Πριν χαθείτε στα βουνά ή προτού βυθιστείτε στο λυτρωτικό γαλάζιο του Αιγαίου, θα ανηφορίσετε ως το Κάστρο του Πλαταμώνα για να δείτε τη φανταστική θέα και να προσανατολισθείτε στην τοπιογραφία.

ΠΙΕΡΙΑ - ΟΛΥΜΠΟΣ

Το Λιτόχωρο θεωρείται η πύλη του Ολύμπου. Από κάθε σημείο θα ατενίσετε την υπέροχη θέα στις κορφές και θα αφουγκραστείτε τη βουή του Ενιπέα ποταμού που κυλά ορμητικός λίγο πιο χαμηλά.

ΠΙΕΡΙΑ - ΟΛΥΜΠΟΣ

Κοντά στο Λιτόχωρο βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Δίον, ένας από τους σημαντικότερους της χώρας, καθώς υπήρξε πανάρχαιος τόπος λατρείας του Δία και μεγάλο θρησκευτικό κέντρο των Μακεδόνων.

ΠΙΕΡΙΑ - ΟΛΥΜΠΟΣ

Όλη η παραλία, από την Πλάκα Λιτόχωρου μέχρι το Κάστρο του Πλαταμώνα είναι ιδανική για βουτιές σε νερά πελαγίσια. Η καλύτερη παραλία της περιοχής όμως θεωρείται η Λεπτοκαρυά.

ΠΙΕΡΙΑ - ΟΛΥΜΠΟΣ

Η περιοχή προσφέρεται για μία από τις ομορφότερες περιπατητικές διαδρομές. Περπατήστε στα μονοπάτια των θεών, πλάι στο φαράγγι του Ενιππέα.

ΠΙΕΡΙΑ - ΟΛΥΜΠΟΣ

Γύρω από το νεότευκτο λιμάνι του Λιτοχώρου υπάρχουν ταβέρνες και καφετέριες, όπου μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας ατενίζοντας ταυτόχρονα το χιονισμένο Όλυμπο να φράζει μεγαλόπρεπα τον ορίζοντα στη δύση.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΠΙΕΡΙΑ - ΟΛΥΜΠΟΣ

Η Πιερία διαθέτει τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Τα προσεγμένα ξενοδοχεία της περιοχής αποτελούν το καλύτερο ορμητήριο για επισκέψεις στο Κάστρο του Πλαταμώνα, το Λιτόχωρο, τον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου, αλλά και στις υπέροχες παραλίες. Η διασκέδαση δεν θα λείψει στον επισκέπτη, αφού τα εστιατόρια, οι ταβέρνες και τα καφέ προσφέρουν όλα τα απαραίτητα για την εκδρομή.

Σε τούτη την εκτεταμένη ακτογραμμή της Μακεδονικής γης που θεωρείται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες της Μεσογείου, οι πλαγιές του Ολύμπου σβήνουν ομαλά στη θάλασσα αποκαλύπτοντας μια παραδεισένια ακτογραμμή. Η αφοπλιστικά όμορφη τοπιογραφία της Πιερίας σε καθηλώνει με τις βαθυπράσινες γήινες γραμμές της και τον ανοιχτό αιγαιοπελαγίτικο ορίζοντα.

Με τη δροσιά των δασών του θεοκατοίκητου βουνού και τη ζωογόνα παρουσία του Ενιπέα, αλλά και την αλμύρα της θάλασσας να αιωρείται στην ατμόσφαιρα, η όμορφη κωμόπολη του Λιτοχώρου φαντάζει ιδανικός τόπος για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Το Λιτόχωρο, αν και έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια, παραμένει ακόμα γραφικό και ελκυστικό. Βέβαια, σε αυτό συντελούν κυρίως οι αγέρωχες κορφές του θεϊκού βουνού που καθώς υψώνονται λευκές και επιβλητικές φράζοντας τον ορίζοντα, δημιουργούν ένα ανυπέρβλητο σκηνικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

τι να κανετε