ΛΕΥΚΑΔΑ

Η λευκή λωρίδα αμμουδιάς μπροστά από τον εντυπωσιακό λευκό βράχο, στο Πόρτο Κατσίκι, έχει βραβευθεί ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας.

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η διάσημη παραλία των Εγκρεμνών, μήκους 2 χλμ., θεωρείται από τις καλύτερες της Μεσογείου.

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εντυπωσιακή είναι η εικόνα της πόλης της Λευκάδας και από ψηλά.

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η παραλία Κάθισμα είναι η πιο κοσμοπολίτικη της Λευκάδας, όντας οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar και εστιατόρια.

ΛΕΥΚΑΔΑ

Τον πλέον ελκυστικό προορισμό για wind surfers και kite surfers, αποτελεί η παραλία του Αη Γιάννη στους Μύλους της Λευκάδας.

ΛΕΥΚΑΔΑ

Στο γραφικό λιμανάκι στο Νυδρί, συγκεντρώνονται κάθε χρόνο, δεκάδες καΐκια από όλα τα Επτάνησα.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΛΕΥΚΑΔΑ

Με εύκολη πρόσβαση, έντονα ορεινή προσωπικότητα, εκπληκτικές και βραβευμένες παραλίες, αξιόλογα μεσόγεια χωριά και καταπράσινη ενδοχώρα, η Λευκάδα κερδίζει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς του Ιονίου πελάγους και όχι μόνο. Εδώ θα βρείτε οργανωμένες παραλίες, πολύβουα θέρετρα με έντονη νυχτερινή ζωή, πολυσύχναστα αγκυροβόλια με δεκάδες σκάφη αναψυχής.

Πίσω από το τουριστικό σκηνικό που χαρακτηρίζει τη Λευκάδα κρύβεται ένας άλλος κόσμος, λιγότερο επιτηδευμένος, μα το ίδιο συναρπαστικός. Θα τον συναντήσετε στις απόκρυφες παραλίες, στα σμαραγδένια μικρονήσια και στην κατάφυτη ενδοχώρα. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα το νησιού είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά στις ακτές του κύριου κορμού της χώρας και προσεγγίζεται εύκολα με αυτοκίνητο, παρακάμπτοντας τα θαλασσινά ταξίδια.

Το Πόρτο Κατσίκι είναι ίσως η πιο φημισμένη παραλία της Λευκάδας. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, περίπου 40 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας και έχει καταταχτεί στις έξι κορυφαίες παραλίες της Μεσογείου. Ένα τοπίο άγριας ομορφιάς, με παραδεισένια νερά που σε προκαλούν για βουτιές! Η πρόσβαση στην παραλία είναι ο μοναδικός «πονοκέφαλος» των –χιλιάδων παρόλα αυτά- επισκεπτών, καθώς, αν δεν προτιμήσετε τα τουριστικά καραβάκια που αναχωρούν από τη Βασιλική, το Νυδρί, το λιμάνι της Λευκάδας και την Κεφαλονιά με προορισμό το Πόρτο Κατσίκι, θα φτάσετε οδικώς και μετά θα πρέπει να κατεβείτε (και βέβαια να… ανεβείτε) 90 σκαλοπάτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ