ΛΗΜΝΟΣ

Στα βόρεια της Λήμνου, κοντά στο χωριό Κατάλακκος και λίγο μακρύτερα από την παραλία Γομάτι, συναντάτε μια νότα Σαχάρας, εκεί που απλώνονται οι αμμοθίνες σε έκταση 70 στρεμμάτων περίπου.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΛΗΜΝΟΣ

Οι υπέροχες θάλασσες με τα κρυστάλλινα ζεστά νερά και τις καθαρές αμμουδιές, οι αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι, οι παραδοσιακοί οικισμοί, οι παράξενοι γεωλογικοί σχηματισμοί και τα πετρώματα, η ηρεμία του τοπίου της Λήμνου, είναι σίγουρο ότι θα συναρπάσουν τον κάθε επισκέπτη του νησιού του Ηφαίστου.

 

Αρχαιολογικοί χώροι, μέρη διάσημα μέσα στο πέρασμα των αιώνων, ναοί μοναδικοί σε όλη τη Μεσόγειο. Και από την άλλη, συναρπαστικές παραλίες που συγκαταλέγονται με μεγάλη ευκολία ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας και φύση που προσομοιάζει με… Αφρική! Η ποικιλία που προσφέρει η Λήμνος σε ντόπιους και επισκέπτες είναι μόνο ένας από τους σημαντικούς λόγους που κάνουν όποιον την δει, να την ερωτευτεί και να τη θυμάται για πάντα. Τους υπόλοιπους απλώς τους ανακαλύπτει στην πορεία…

Η καρδιά της Λήμνου, όμως, χτυπά στην πρωτεύουσά της, την ειδυλλιακή Μύρινα, που είναι απλωμένη ανάμεσα σε δύο ορμίσκους: τον κοσμοπολίτικο Ρωμαίικο Γιαλό, και τον Τούρκικο Γιαλό ή απλώς Λιμάνι, που βρέχεται από τη θάλασσα της Νέας Μαδύτου και πλαισιώνεται από το εμπορικό και το βενετσιάνικο λιμάνι. Πρόκειται για έναν εξαιρετικής γραφικότητας οικισμό με λεύκες, πλατάνια, ευκάλυπτους, αρμυρίκια και τζιτζιφιές, που στεφανώνεται από ένα επιβλητικό κάστρο που δεσπόζει περήφανο πάνω από τους δύο γιαλούς της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ