ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ

Γραφικά λιμανάκια, παραλίες, λιθόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακοί ξενώνες, ελιές, λυγαριές και δάφνες συνθέτουν το σκηνικό της «ομηρικής» Καρδαμύλης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ

Το νεόδμητο χωριουδάκι της Στούπας, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, σε φημισμένο τουριστικό θέρετρο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ

Χαρακτηριστικό ψαροχώρι της Μεσσηνιακής Μάνης, αποτελεί ο Άγιος Νικόλαος,προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία ψαρέματος, αλλά και πεζοπορίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ

Το ορεινό χωριό Εξωχώρι, αποτελούμενο από 4 οικισμούς, ξεχωρίζει για τις 100 εκκλησίες του, όπου διατηρούνται πολλές υπέροχες αγιογραφίες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ

Χτισμένο πάνω σε ένα λόφο με πανοραμική θέα, το χωριό Πύργος, είναι πλέον γνωστό και για τα βιολογικά προϊόντα του, με ελαιόλαδο, ελιές, κάππαρη και σκόρδο αρίστης ποιότητας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ

Το σπήλαιο του Δυρού αποτελεί ένα φυσικό θαύμα, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και αποτελεί ένα από τα τουριστικά αξιοθέατα στην περιοχή.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ

Η Μεσσηνιακή ή Αποσκιερή Μάνη σε αντίθεση με τη Λακωνική έχει αρκετό πράσινο, εύφορες κοιλάδες, πλατάνια, λιόδεντρα και αμπελώνες. Η ευλογία των νερών του Ταϋγέτου έχει μεταβάλλει το τοπίο, έχει τιθασέψει την πέτρα. Φυσικά και εδώ κυριαρχούν οι χαρακτηριστικοί πολεμόπυργοι, η αρχιτεκτονική της πέτρας, η αμυντική διάταξη των οικισμών.

 

Η Μάνη, κατεξοχήν τουριστικός προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου, έχει αποκτήσει υψηλότατη θέση και στον ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη, με τα φυσικά αξιοθέατα, την υψηλής ποιότητας τουριστική υποδομή και τις εκατοντάδες επιλογές διασκέδασης και δραστηριοτήτων, να δίνουν όλα τα εφόδια για μια μοναδική εμπειρία διακοπών.

Η Καρδαμύλη είναι το ονομαστότερο χωριό της Έξω ή Αποσκιερής Μάνης και έδρα του δήμου Λεύκτρου που περιλαμβάνει δέκα εννέα κοινότητες. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, χτισμένος πλάι στη θάλασσα, κάτω από τη σκιά του Ταϋγέτου, σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Eνδιαφέροντα είναι και τα κοντινά χωριά. Πιο γνωστό από αυτά, η γειτονική Στούπα διαθέτει τρεις όμορφες παραλίες. Με τα πηγαία νερά της και τα γραφικά ταβερνάκια στην προκυμαία, σίγουρα θα σας κατακτήσει, αν και κάθε χρόνο μαζεύει όλο και περισσότερο κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ