ΡΟΔΟΣ

Η μεσαιωνική πόλη με το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου αποτελεί συνήθως την πρώτη βόλτα των επισκεπτών στη Ρόδο.

ΡΟΔΟΣ

Η Κοιλάδα των Πεταλούδων στο χωριό Θεολόγος, είναι από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού.

ΡΟΔΟΣ

Με θέα τόσο προς τη θάλασσα όσο και προς την πόλη, ο Λόφος του Μόντε Σμιθ, με το αρχαιολογικό πάρκο, συνδυάζει την ιστορία της πόλης με το φυσικό τοπίο.

ΡΟΔΟΣ

Στη θέα της παραλίας Άντονι Κουίν, αντιλαμβάνεται κανείς πλήρως, γιατί την "ερωτεύτηκε" ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε».

ΡΟΔΟΣ

Η εντυπωσιακή αμμουδιά στην παραλία Τσαμπίκα, την έχει αναδείξει σε μία από τις καλύτερες του νησιού.

ΡΟΔΟΣ

Η περιοχή της Λίνδου, με την αρχαία Ακρόπολη και τις πανέμορφες παραλίες, θεωρείται δικαίως ένα από τα κορυφαία θέρετρα της Ρόδου.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΡΟΔΟΣ

Η Παλιά Πόλη σε μαγνητίζει από μακριά και σας προσκαλεί να περάσεις τις πύλες της, να περπατήσεις στα στενά καντούνια της, να επισκεφθείς τα αδειανά παλάτια και τα κάστρα των ιπποτών. Οι θαυμάσιες παραλίες θα καλύψουν και τα πιο απαιτητικά γούστα, την ώρα που η ενδοχώρα με τα χωριά της θα γίνουν πεδίο ατέλειωτων εξερευνήσεων!

 

Η σημερινή όψη του νησιού οφείλεται στην παρουσία του Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, μα και στους Ιταλούς που κατείχαν τα Δωδεκάνησα για 36 ολόκληρα χρόνια. Σήμερα η Παλιά Ρόδος με 6000 κατοίκους θεωρείται η πιο ζωντανή μεσαιωνικής πόλη της Ευρώπης και έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO «Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ξεδιπλώνοντας έναν καλό χάρτη του νησιού δεν χρειάζεται να διαθέτεις τίποτα περισσότερο από περιέργεια αλλά και ανάλογη ταξιδιωτική εμπειρία για να καταλάβεις ότι το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου δεν είναι από αυτά που θα χαρισθούν εύκολα στον επισκέπτη. Με ένα γρήγορο υπολογισμό, για να βρεθείς από το λιμάνι στο Πρασονήσι, στο νοτιότερο άκρο του νησιού, θα χρειαστεί να διανύσεις ούτε λίγο ούτε πολύ σχεδόν 100 χιλιόμετρα! Αν τώρα βάλεις στη σειρά και τις σύντομες, αλλά απαραίτητες μικροπεριηγήσεις και παρακάμψεις που θα θελήσεις να κάνεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής, σίγουρα το κοντέρ θα γράψει πολλά χιλιόμετρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε

  • Συνδυασμός επιλογών

    Το Zoes είναι ένα οικογενειακό ξενοδοχείο , το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά (1,5 χιλ.) στο διάσημο Φαληρακί στη Ρόδο, αλλά αρκετά μακριά απο την θορυβώδη του νυχτερινή ζωή, στην ήσυχη περιοχή Λαδικό, ώστε να μπορείτε να έχετε και τις 2 επιλογές.
     2241085140 Περισσότερα