ΣΕΡΙΦΟΣ

Στην κορφή του λόφου της Χώρας βρίσκονται τα υπολείμματα του κάστρου που καταστράφηκε έπειτα από πειρατική επιδρομή το 1210. Σωστό παρατηρητήριο, με θέα στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού και το πέλαγος.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΣΕΡΙΦΟΣ

Μικρά μεγέθη, γραφικά χωριά, χρώμα γαλανόλευκο και ατμόσφαιρα που μυρίζει αυθεντικές Κυκλάδες, υπέροχες παραλίες, διευκολύνσεις στη διαμονή και το φαγητό, με δυο λόγια, αυτή είναι η Σέριφος. Ιδανικός τόπος για ήσυχες διακοπές, χωρίς αυτό να σημαίνει ελλιπείς εξυπηρετήσεις και ταλαιπωρία.

 

Το πλοίο πιάνει στο Λιβάδι, που μαζί με τον κοντινό οικισμό Λιβαδάκια, αποτελούν πια ένα ενιαίο οικιστικό σύνολο. Από εδώ περνούν όλοι, για αυτό και υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία, πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, μπαράκια και καθαρές αμμουδιές. Ακριβώς πάνω από το λιμάνι, ο οικισμός της Χώρας με τους δυο μαχαλάδες που στεφανώνουν τον λόγο με τα ολόλευκα σπίτια τους, κλέβει την παράσταση και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Με αφετηρία του Λιβάδι και ακολουθώντας βατούς χωματόδρομους ή ασφαλτόστρωτους δρόμους, θα προσεγγίσετε τις περισσότερες παραλιακές περιοχές. Μπρος από το Λιβάδι υπάρχει μια καλή, αλλά πολυσύχναστη παραλία που θα προσπεράσουμε και θα συνεχίσουμε για Αϊ-Γιάννη. Ανηφορίζοντας τους γυμνούς λόγους έπειτα από 2,5 χλμ. θα βρεθούμε σε ένα ύψωμα. Από εδώ, ακολουθώντας εύκολο μονοπάτι, κατηφορίζουμε για την ήσυχη αμμουδιά του όρμου Λεία. Αμέσως μετά ακολουθεί η διπλή παραλία του Αϊ-Σώστη όπου βρίσκεται το ομώνυμο εκκλησάκι με τις αρμυρήθρες. Όμως, η πιο καλή παραλία της περιοχής είναι αυτή της Ψιλής Αμμου, κοντά στο χωριό του Αϊ-Γιάννη, όπου υπάρχουν και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια και μερικές ταβέρνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ