ΣΥΜΗ

Ένα ξεχωριστό αιγαιοπελαγίτικο νησί, με μια γοητευτική πρωτεύουσα και πανέμορφες παραλίες, που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΣΥΜΗ

Με προστατευτικό τείχος που σχηματίζεται από εκατοντάδες παραδοσιακά κτίρια, μοιάζει ο οικιστικός ιστός που αγκαλιάζει το μικρό λιμάνι και μετατρέπει τη Σύμη σε αρχόντισσα της Δωδεκανήσου, σε μια από τις πιο γοητευτικές παραδοσιακές γωνιές του Αιγαίου.

 

Στο Γιαλό, στο λιμάνι του νησιού, πραγματοποιείται όλο το εμπορικό αλισβερίσι. Εδώ θα σεργιανίσετε κι εσείς για να εξοικειωθείτε με το χώρο και να συγχρονιστείτε με τον παλμό της ναυτικής πολιτείας. Θα πάτε στο ρολόι (κτίσμα του 1881), που δεσπόζει στην άκρη του μόλου. Μπροστά του θα δείτε το άγαλμα του μικρού Ψαρά (γνωστό στους ντόπιους ως το «Μιχαλάκι»), έργο του γλύπτη Βαλσάμη. Στη συνέχεια θα χαζέψετε τα καΐκια στον παλιό ταρσανά στο Χαράνι και θα επισκεφθείτε το εργαστήρι του ξυλογλύπτη Μιχάλη Μισού.

Καθώς κατεβαίνουμε νότια από το Γιαλό, μετά το Πέδι, συναντάμε την παραλία Αγιος Γεώργιος (Δυσάλωνα), πλαισιωμένη από κοφτά κάθετα βράχια και αγριοκυπαρίσια (δεν προσεγγίζεται από τη στεριά). Νοτιότερα, στο μυχό βαθιού όρμου, ακολουθεί η βοτσαλιά Νανού, με ένα μικρό δάσος από αγριοκυπαρίσια να στολίζει τη μια της άκρη. Περίπου το ίδιο σκηνικό θα βρείτε και στην παραλία Μαραθούντα, λίγο βορειότερα από τον Πανορμίτη, από όπου θα έρθετε με μονοπάτι (50 λεπτά). Η νησίδα Σέκλι (νότια από τον Πανορμίτη) διαθέτει μια θαυμάσια παραλία με άμμο, βότσαλο και αρμυρίχια, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

τι να κανετε

  • Με φαντασία και αγάπη

    Η ταβέρνα «Χάρης» στο πιο γνωστό σημείο του νησιού, με φανταστική θέα στο λιμάνι της Σύμης σας ταξιδεύει στην τοπική κουζίνα. Φρέσκα καλομαγειρεμένα ψάρια και θαλασσινά…Πιάτα φτιαγμένα με μεράκι φαντασία και αγάπη…Σε ένα εξαιρετικά φιλικό περιβάλλον!!!  2246070089, 6949196035 Περισσότερα