ΤΗΝΟΣ

Το πρώτο που αντικρίζει κάθε επισκέπτης που φθάνει στο λιµάνι της Τήνου, είναι το καµπαναριό της μεγαλοπρεπούς εκκλησίας, της Παναγίας Ευαγγελίστριας, η οποία βρίσκεται σε λόφο πάνω από τη Χώρα.

ΤΗΝΟΣ

Τις αγορές της Κωνσταντινούπολης και του Καΐρου θυμίζει η τουριστική αγορά της Τήνου, που βρίσκεται στο δρόμο από το λιμάνι προς την εκκλησία της Παναγίας.

ΤΗΝΟΣ

Η παραλία Λιβάδα με με τα σμιλευμένα κοκκινωπά βράχια και την ολόλευκη άμμο αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για εξερευνήσεις.

ΤΗΝΟΣ

Η πανέμορφη διαδρομή μέχρι την Παχιά Αμμο, αποτελεί ένα ακόμα λόγο για να επισκεφθεί κανείς την αμμουδερή παραλία της Τήνου.

ΤΗΝΟΣ

Η μικρότερη παραλία στην Κολυμπήθρα είναι και η δημοφιλέστερη, με πλήθος τουριστών να την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

ΤΗΝΟΣ

Ο βράχος του επιβλητικού Ξώµπουργου προσφέρεται για αναρριχήσεις και προσελκύει συχνά, τους λάτρεις του εν λόγω σπορ.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΤΗΝΟΣ

Εικόνες πελαγίσιες, απέριττες, γεμάτες φως και χρώματα, χαμηλοί τόνοι αλλά και όλες οι σύγχρονες ανέσεις… Η Τήνος, το ιδιαίτερο αυτό νησί των Κυκλάδων μένει μακριά από τις «υπερβολές» των γειτόνων του και με τη σεμνότητα, αλλά και την ποιότητα που το διακρίνει, κερδίζει την εμπιστοσύνη μας.

 

Πρώτη επαφή του επισκέπτη είναι η ομώνυμη πόλη και συνάμα πρωτεύουσα του νησιού. Στο δρόμο που οδηγεί στη μεγαλόπρεπη εκκλησία της Παναγιάς, τα εκκλησιαστικά είδη έχουν την τιμητική τους κι ένα μεγάλο παζάρι θρησκευτικών αντικειμένων συνοδεύει τον προσκυνητή μέχρι την πύλη του ναού. Βόρεια της πόλης απλώνεται η πανέμορφη αμμουδερή παραλία Κιόνια, ενώ στο νότο, περίπου στο ίδιο μοτίβο, είναι η βοτσαλιά του Αγίου Φωκά.

Όσοι έχουν αγαπήσει πραγματικά το νησί της Τήνου ξέρουν πως στην πανέμορφη ενδοχώρα θα βρουν υπέροχα παραδοσιακά χωριά, περιπατητικά μονοπάτια και μια φύση που ξαφνιάζει με την ποικιλία της. Στα χωριά που θα συναντήσετε στο διάβα σας υπάρχουν παραδοσιακά ταβερνάκια και καφενεία όπου αξίζει να ξαποστάσετε και να απολαύσετε τους μεζέδες τους. Ανάμεσα στα άλλα νόστιμα πιάτα, δοκιμάστε τα περίφημα τηνιακά προϊόντα που ξεχωρίζουν για τη γεύση τους και την ποιότητά τους, όπως τα ντόπια τυριά και αλλαντικά, τα εκλεκτά κρέατα, τα σπιτικά κρασιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ