ΧΑΝΙΑ

Στην παλιά πόλη με το πανέμορφο ενετικό λιμάνι χτυπάει η "καρδιά" των Χανίων, με τη διασκέδαση για τους τουρίστες να διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

ΧΑΝΙΑ

Το γραφικό χωριουδάκι, Λουτρό, στη νοτιοδυτική Κρήτη, προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία απόδρασης από την πολύβουη ζωή του κέντρου των Χανιών.

ΧΑΝΙΑ

Τα ροζ νερά από τα χιλιάδες κοχύλια που έχουν θρυμματιστεί κατά την πάροδο του χρόνου και η χαμηλή στάθμη του νερού, έχουν καταστήσει διάσημη σε όλο τον κόσμο, την παραλία Ελαφονήσι.

ΧΑΝΙΑ

Τα Φαλάσαρνα αποτελούν σήμερα έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς στην Κρήτη, εξαιτίας της πλατιάς και απόλυτα αμμουδερής παραλίας.

ΧΑΝΙΑ

Η Μονή της Αγίας Τριάδας, 15 χλμ έξω από την πόλη των Χανιών, είναι ένα από τα πιο σημαντικά μοναστηριακά συγκροτήματα του τέλους της Βενετοκρατίας στην Κρήτη.

ΧΑΝΙΑ

Σε ένα κλειστό κόλπο ανάμεσα σε λόφους, η παραλία Λουτράκι στο Ακρωτήρι Χανιών, είναι μοναδική στο είδος της.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΧΑΝΙΑ

Αν βρεθείτε σε τούτη τη γωνιά της Μεγαλονήσου και σας ρωτήσουν ποια είναι η ομορφότερη πόλη της Ελλάδας κι εσείς δηλώσετε την προτίμηση σας κάπου αλλού εκτός από τα Χανιά, τότε μάλλον υποπέσατε σε μέγα σφάλμα! Είναι «κουζουλοί» αυτοί οι Κρητικοί, να όμως που στην περίπτωση της πόλης των Χανίων έχουν τα δίκια τους!

 

Οι μεσαιωνικές συνοικίες Καστέλι, Τοπχανέ, Σπλάντζια, το φρούριο Φιρκάς, το Κουμ Καπί και ο ιστορικός φάρος, σήμα κατατεθέν του παλιού Ενετικού λιμανιού, θα σας μαγέψουν με το χρώμα και την ατμόσφαιρά τους. Η Αγορά που εγκαινιάστηκε το 1913 από τον Βενιζέλο είναι από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία. Εδώ θα αγοράσετε γνήσια κρητικά προϊόντα και θα πιείτε «άσπρο πάτο» μια τσικουδιά στα όρθια.

Κοντά στην πόλη, στο δρόμο για Κίσσαμο (9 χιλιόμετρα) απλώνεται η αμμουδερή, εκτεταμένη αλλά και πολυσύχναστη παραλία του Πλατανιά. Πηγαίνοντας προς Ακρωτήρι θα βρείτε τη συμπαθητική αμμουδιά Σταυρός (12 χιλιόμετρα), που τον Αύγουστο συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Ακόμη, προτείνουμε την ήσυχη ακρογιαλιά Λουτράκι (16 χιλιόμετρα) με την υπέροχη άμμο και τα τροπικά νερά. Πλάι της οργανωμένη ακρογιαλιά Μαράθι, με άφθονες επιλογές στο φαγητό και φυσικά ανάλογο κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε

  • Παράδοση μέσα στην καρδιά της πόλης

    Χτισμένο στις αρχές του 18ου αιώνα και ανακαινισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, το διαμέρισμα ή η οικογενειακή σουίτα του NF1 Stone House στο κέντρο της παλιάς πόλης των Χανίων αποτελούν την ιδανική επιλογή για διαμονή εκεί που χτυπά ο παλμός της Κρήτης.
     6943824391 Περισσότερα

τι να κανετε

  • Ξεναγήσου στην παραγωγή του ελαιόλαδου

    Η  Terra Creta ιδρύθηκε το 2001 από Κρητικούς με βαθιά γνώση και μακρά εμπειρία στο χώρο του ελαιολάδου. Βασικός στόχος τους είναι η παραγωγή και η προώθηση στους καταναλωτές παγκοσμίως της ανώτερης ποιοτικά, πιστοποιημένης ποικιλίας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.
     2824083340 Περισσότερα