Οι «Παράστιες», το νέο κρητικό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιεί όλες εκείνες τις αγνές πρώτες ύλες από επιλεγμένους παραγωγούς του νησιού με σκοπό να προσφέρει καλό κρητικό φαγητό υψηλής ποιότητας, ακολουθώντας πιστά την παραδοσιακή γεύση!
Η Κρητική κουζίνα αποτελεί μια από τις αρχαιότερες και σίγουρα πιο εύγευστες γαστριμαργικές παραδόσεις. Mία παράδοση γεύσεων, αρωμάτων, υλικών και τεχνοτροπιών που διατηρούνται και εξελίσσονται ακόμη και σήμερα. Η παραστιά, ή αλλιώς "παρασιά" σύμφωνα με την κρητική διάλεκτο, υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος στην Κρήτη.
Η Παραστιά ήταν φτιαγμένη από δύο παράλληλες ορθογώνιες πέτρες μεταξύ των οποίων έμπαιναν τα ξύλα, έστηναν τη φωτιά και ακουμπούσαν το σκεύος από πάνω για μαγείρεμα. Έτσι επιλέχτηκε και το όνομα του εστιατορίου, στο οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει άλλωστε, η ανοιχτή κουζίνα!
Δείτε περισσότερα για τη Θεσσαλονίκη.
10 λόγοι για να πάμε λίμνη Πλαστήρα
Αυτό το Φθινόπωρο βρες ελβετικό σκηνικό 2 ώρες από την Αθήνα
Ναύπακτος: Η ομορφιά της φύσης σε όλο της το μεγαλείο
Μοναχοί «κασκαντέρ»: Τα πιο συγκλονιστικά μοναστήρια
Φθινόπωρο 2025: Οι 10 ομορφότερες λίμνες της Πελοποννήσου
Top Φθινοπωρινοί προορισμοί - Βυτίνα!
Top Φθινοπωρινοί προορισμοί - Αράχωβα!
Top Φθινοπωρινοί προορισμοί - Ναύπλιο!
Οι ελληνικές Σεϋχέλλες βρίσκονται στην Εύβοια
Ικαρία: Εκεί που σμίγουν ο θεός Διόνυσος με τις Σεϋχέλλες!
Τα ελληνικά ναυάγια: 4 σημεία που δεν πρέπει να χάσεις
Σέριφος: Έχει τον τρόπο να σε κάνει... μάγκα!
Best Hotels and Guesthouses in Greece
Αρχική Σελίδα | Sitemap | Επικοινωνία |
Copyright © 2025 - autotriti.gr