Οι «Παράστιες», το νέο κρητικό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιεί όλες εκείνες τις αγνές πρώτες ύλες από επιλεγμένους παραγωγούς του νησιού με σκοπό να προσφέρει καλό κρητικό φαγητό υψηλής ποιότητας, ακολουθώντας πιστά την παραδοσιακή γεύση!
Η Κρητική κουζίνα αποτελεί μια από τις αρχαιότερες και σίγουρα πιο εύγευστες γαστριμαργικές παραδόσεις. Mία παράδοση γεύσεων, αρωμάτων, υλικών και τεχνοτροπιών που διατηρούνται και εξελίσσονται ακόμη και σήμερα. Η παραστιά, ή αλλιώς "παρασιά" σύμφωνα με την κρητική διάλεκτο, υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος στην Κρήτη.
Η Παραστιά ήταν φτιαγμένη από δύο παράλληλες ορθογώνιες πέτρες μεταξύ των οποίων έμπαιναν τα ξύλα, έστηναν τη φωτιά και ακουμπούσαν το σκεύος από πάνω για μαγείρεμα. Έτσι επιλέχτηκε και το όνομα του εστιατορίου, στο οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει άλλωστε, η ανοιχτή κουζίνα!
Δείτε περισσότερα για τη Θεσσαλονίκη.
Τα ελληνικά ναυάγια: 4 σημεία που δεν πρέπει να χάσεις
Σέριφος: Έχει τον τρόπο να σε κάνει... μάγκα!
Καλοκαίρι για «ψαγμένους» στο Πήλιο
Ο Μυστράς των Κυκλάδων βρίσκεται στη Νάξο!
Ναυάγιο καλύτερο από της Ζακύνθου!
Λακωνία: Στο νοτιότερο σημείο των Βαλκανίων
Από τα πιο αυθεντικά χωριά των Κυκλάδων
Μονεμβασιά: Ζήσε μέσα σε ένα πανέμορφο κάστρο
Πήλιο: Στη γαλήνη του Παγασητικού
Πηγές που κοντράρουν στα ίσα την Έδεσσα
Οι καλύτερες παραλίες της Αν. Εύβοιας!
Best Hotels and Guesthouses in Greece
Αρχική Σελίδα | Sitemap | Επικοινωνία |
Copyright © 2025 - autotriti.gr