Κάντε μια συναρπαστική διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις

Διαβάστηκε από 2088 αναγνώστες

Επ ευκαιρία της εκδρομής σας στην περιοχή, δεν πρέπει να παραλείψετε να κάνετε μία από τις διαδρομές του περίφημου Ράλλυ Ακρόπολις. Το Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα αυτοκινήτου στη χώρα μας. Η ταχύτητα ανεβάζει τους σφυγμούς και η αδρεναλίνη πιάνει κόκκινο! Ζήστε τη δική σας προσομοίωση του αγώνα στην ειδική διαδρομή Κινέτα-Λουτράκι και απολαύστε μια μοναδική οδηγική εμπειρία σε ένα ιδιαίτερο τοπίο.

Με πράσινο χρώμα είναι η διαδρομή που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παρακολουθήσετε το Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ αν οδηγήσετε με το αυτοκίνητό σας στην πραγματική διαδρομή, σημαντικό είναι να θυμάστε ότι η σηματοδοτημένη στο χάρτη διαδρομή είναι ενδεικτική και πρέπει είτε να έχετε συνοδηγό κάποιον γνώστη της περιοχής, είτε να συμβουλεύεστε το GPS.

Η διαδρομή των 43, 41 χιλιομέτρων είναι αργή και ανηφορική στην αρχή, ενώ περνάει σε πολύ γρήγορο και φαρδύ κοµµάτι µέχρι το 12,54 χλµ. Στη συνέχεια ακολουθούν 3 χλµ. σε κατηφορική άσφαλτο, πριν περάσετε ξανά στο χώµα για να βρεθείτε έπειτα από 1,8 χλµ. σε κλειστή και γλιστερή διαδροµή. Τα επόµενα περίπου 7 χλµ. έχουν εναλλαγές κλειστών και ανοιχτών στροφών, µέχρι να ξαναβγείτε για 200 µ. σε άσφαλτο και έπειτα να ξαναµπείτε δεξιά στο χώµα σε πολύ γρήγορο κοµµάτι. Στρίβοντας δεξιά µετά από 800 µ. η διαδρομή γίνεται ανηφορική στην αρχή, γρήγορη και επίπεδη στη συνέχεια για 9 χλµ. Τα επόµενα 9.74 χλµ. είναι κατηφορικά µε στενά κοµµάτια στην αρχή και στη συνέχεια τεχνικά και γρήγορα µέχρι τον τερµατισµό.

Για να βρείτε την ειδική διαδρομή, από τον κεντρικό δρόµο Λουτρακίου στρίβετε δεξιά στο παλιό εργοστάσιο της PepsiCo. Συνεχίζετε για 3 χλµ. και βρίσκετε την πινακίδα «ΠΡΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ». Στρίβετε δεξιά και µετά από 3,69 χλµ. φτάνετε στην αλλαγή πορείας από άσφαλτο σε χώµα στο 23,83 χλµ. της ειδικής διαδρομής.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή