Διασκέδαση χωρίς όρια στην Κασσάνδρα!

Διαβάστηκε από 1727 αναγνώστες

Κοσμοπολίτες, οικογενειάρχες, φυσιολάτρες, ερωτευμένοι και θρησκευόμενοι, όλοι επιλέγουν τη Χαλκιδική ως τον απόλυτο προορισμό. Για τις πιο σύντομες εξορμήσεις, η χερσόνησος της Κασσάνδρας και η πρωτεύουσά της, Καλλιθέα, αποτελούν τη νούμερο 1 επιλογή για την πιο έντονη εμπειρία διακοπών!

Σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, η χερσόνησος της Κασσάνδρας είναι το πιο κοσμοπολίτικο μέρος. Καταπράσινα δάση, καταγάλανα νερά, άρτια τουριστική υποδομή και έντονη ψυχαγωγία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που συνθέτουν το προφίλ της.

Πρωτεύουσα του πρώτου ποδιού και κέντρο της διασκέδασης είναι η Καλλιθέα, το σταυροδρόμι που ενώνει τη δυτική με την ανατολική πλευρά της Κασσάνδρας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο εμπορικό και κοσμικό θέρετρο, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ατελείωτους προορισμούς διασκέδασης, με μερικά από τα καλύτερα clubs και beach bars όλης της χερσονήσου και όχι μόνο! Λίγο πριν την Καλλιθέα βρίσκονται οι Φώκιες και η Αθυτος, που διατηρεί το παραδοσιακό της χρώμα, με πέτρινα σπιτάκια, γραφικά σοκάκια και εκπληκτική θέα. Η Αθυτος είναι ιδανικός προορισμός για ρομαντικά ηλιοβασιλέματα.

Στρίβοντας δεξιά από την Καλλιθέα και σε μικρή απόσταση θα συναντήσετε τη Σίβηρη, με το ομώνυμο αμφιθέατρο, όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ Κασσάνδρας και την κοσμοπολίτικη Σκάλα Φούρκας. Στο δρόμο που οδηγεί προς το βουνό θα βρείτε τα χωριά Φούρκα και Κασσανδρινό, γνωστά για το καλό φαγητό που προσφέρουν. Λίγο μετά τη Σκάλα Φούρκας βρίσκεται το Ποσείδι, το οποίο τα τελευταία χρόνια αποτελεί κύριο προορισμό χιλιάδων φοιτητών. Κατηφορίζοντας προς την άκρη του πρώτου «ποδιού» θα συναντήσετε τη Μόλα Καλύβα και το ανερχόμενο σε προτιμήσεις Παλιούρι. Στην ανατολική πλευρά του ποδιού βρίσκονται η Κρυοπηγή, η Χανιώτη και το Πευκοχώρι, πόλοι έλξης της μεγαλύτερης μερίδας τουριστών, με πολλές επιλογές διασκέδασης.

Κείμενα: Θοδωρής Αθανασιάδης/www.viewsofgreece.gr

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή