Σαρακήνικο vs Φυριπλάκα: Ποια θα κερδίσει;

Διαβάστηκε από 3163 αναγνώστες

Δύο από τις ομορφότερες παραλίες της Μήλου «μάχονται» για τη δική σας ψήφο! Το πασίγνωστο και σεληνιακό Σαρακήνικο και η εντυπωσιακή Φυριπλάκα κοντράρουν τα ατού τους σε ένα crash test για… δυνατούς παίχτες! Ποιος θα κερδίσει;

Σαρακήνικο
Ίσως η πιο διάσημη παραλία της Μήλου. Ο λόγος; Το μοναδικό τοπίο! Ασπρα, κάτασπρα βράχια, σμιλεμένα, στρογγυλεμένα, από τη θάλασσα, με γαλάζια και πράσινα νερά! Παραδεισένιες εικόνες που δεν μπορείς να πιστέψεις αν δεν τις δεις… Ένα φυσικό θαύμα που θα πρέπει αφενός να δείτε και αφετέρου να ζήσετε τη μαγευτική εμπειρία της κολύμβησης σε αυτό. Ξεκινώντας από το λιμάνι της Μήλου στη βόρεια πλευρά του νησιού (6 χλμ. από τον Αδάμαντα) φτάνετε στο Σαρακήνικο και αντικρίζετε τα ολόλευκα ηφαιστειογενή και διαβρωμένα από τη θάλασσα βράχια, που δημιουργούν μικρές και μεγάλες σπηλιές. Το εντυπωσιακό αυτό τοπίο σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη πρασίνου. σε άλλους θυμίζει εξωτικό νησί και σε άλλους… σεληνιακό τοπίο!

Φυριπλάκα
Η περίφημη Φυριπλάκα χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές σαν σκηνικό για το γύρισμα διαφημιστικών σποτ. Η εικόνα είναι και εδώ μαγευτική. Τι άλλο; Ασπρη άμμος, γαλάζια νερά και άπλα για να απολαύσετε τη θάλασσα στις καλύτερες εκδοχές της! Κάτω από τα απόκρημνα βράχια σχηματίζεται μια μεγάλη παραλία, που ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ και κολύμπι, ηλιοθεραπεία και χαλάρωση. Η παραλία διαθέτει beach bar, ομπρέλες και ξαπλώστρες και ό,τι άλλο χρειάζεστε για να απολαύσετε την παραμονή σας. Με θεόρατους θειαφιούχους βράχους να αγκαλιάζουν τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά της, είναι από μονή της ένα υπερθέαμα. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και απέχει 22 χλμ. από το λιμάνι του Αδάμαντα, ενώ τα τελευταία 3 χλμ. πραγματοποιούνται σε καλό, αλλά με πολύ σκόνη χωματόδρομο.

Πείτε μας την άποψή σας με ένα σχόλιο παρακάτω.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή