Το θαύμα της Νάουσας σε περιμένει!

Διαβάστηκε από 1610 αναγνώστες

Υπάρχουν άλση και άλση, διασκεδάσεις παντός καιρού. Όμως, το Άλσος Αγίου Νικολάου, το πανελλήνιο τουριστικό κέντρο αναψυχής και διημέρευσης, που βρίσκεται μόλις 3 χιλιόμετρα ΝΔ της ηρωικής Νάουσας, σας συστήνεται ως επίγειος παράδεισος στην καρδιά της Ημαθίας. Μια ανάσα ζωής στην οικολογική παιδεία, για εσάς και τα παιδιά σας.

Εξήντα στρέμματα γης κοντά στις πηγές του ιστορικού και πολλαπλά πολύτιμου, ποταμού της Αράπιτσας βρίσκουν την ξεχωριστή ταυτότητά τους. Στην Ελλάδα, το υπεραιωνόβιο άλσος πλατάνων της Νάουσας δεν θα σας εντυπωσιάσει μόνο αλλά θα σας δώσει ισχυρά κίνητρα να αναπαυτείτε στο απέραντο πράσινο του φυσικού χλοοτάπητα.  Η συνύπαρξη με το άγριο αυτοφυές πυξάρι, τη φλαμουριά, τη βελανιδιά και το άφθονο νερό σε μια σπάνια συμφωνία ήχων και χρωμάτων εγγυάται την μοναδική βιωματική εμπειρία. Η χρηματοδότηση, άλλωστε, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτόν τον τόπο, στα πλαίσια του προγράμματος LIFE, αφενός για να τον προστατεύσει και αναδείξει και αφετέρου για να βάλει τις βάσεις μιας ορθολογικά οικολογικής διαχείρισης, ενισχύει την αξία του. Για την αειφορία πάνω από όλα!

Σήμερα, η δική σας επίσκεψη είναι μία ακόμη στο ετήσιο σύνολο των 1.000.000 επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, αλλά δεν εξυπακούεται ότι όλοι έρχονται για τις ίδιες υπηρεσίες, η ποικιλία των οποίων είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα για την περιοχή. Εκτός από τη δημοτική ξενοδοχειακή  μονάδα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις- που περιλαμβάνουν γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις- η παιδική χαρά και η μικρή τεχνητή λίμνη ψαρέματος και βαρκάδας προσελκύουν τα παιδιά. Οι μεγαλύτεροι, ωστόσο, δεν παραλείπουν να περάσουν από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, από την οποία πήρε το όνομα της η περιοχή, καθώς και από το εκτροφείο θηραμάτων. Με κυριότερο προσφερόμενο έδεσμα την τοπική πέστροφα, τα εστιατόρια παρουσιάζουν ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων, ενώ οι πηγές του ποταμού Αράπιτσα είναι πόλος συνεχούς έλξης για όλους τους επισκέπτες ανεξαιρέτως.

Στους διαδρόμους άθλησης και περιπάτου, στο Αλσος Αγίου Νικολάου της Νάουσας, αφεθείτε ελεύθεροι, πάρτε το μικρό τραίνο για μια σύντομη περιήγηση του Άλσους, μπείτε στο Κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης για μια πρώτη γνωριμία με την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και βγάλτε φωτογραφίες από τις ξεχωριστές στιγμές σας. Επιστρέψτε στη Νάουσα ανανεωμένοι που είδατε τόσα πολλά σε μια συμπυκνωμένη πρόταση ποιότητας και φυσικού προσανατολισμού, δίνοντας το παράδειγμα στα παιδιά σας ότι δεν βλέπετε μόνο τηλεπαιχνίδια. Ζεστές γωνιές στο τζάκι, πρωινή δροσιά και κρυστάλλινα νερά συνθέτουν το παζλ της νέας μυθολογίας για λάτρεις της φυσικής άθλησης και ψυχαγωγίας.  

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή