Το Skoda Kamiq είναι ευρύχωρο και έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής

5.174 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2024)
Το Skoda Kamiq είναι ευρύχωρο και έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής

Οι τάσεις της εποχής έχουν κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή την κατηγορία των μικρών SUV. Η Skoda εναρμονίστηκε με το πνεύμα των καιρών και δημιούργησε το Kamiq, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2019. Η γκάμα των κινητήρων διαθέτει μοτέρ βενζίνης, πετρελαίου αλλά και φυσικού αερίου (CNG), με το τελευταίο να προσφέρει επιπλέον οικονομία στις μετακινήσεις, τόσο λόγω της χαμηλής κατανάλωσης όσο και της επίσης χαμηλής τιμής του συγκεκριμένου καυσίμου.

Τα πιο παλιά Kamiq έχουν συμπληρώσει 5 χρόνια κυκλοφορίας. Προκειμένου να δούμε πόσο αξιόπιστο είναι το τσέχικο SUV ως μεταχειρισμένο, ειδικά στην έκδοση με το φυσικό αέριο  δοκιμάζουμε ένα Kamiq G-TEC του 2020 και αναλύουμε τις φθορές που παρουσιάζει. Παράλληλα θα εξετάσουμε τις αναφορές βλαβών όλων των κινητήριων συνόλων του Skoda Kamiq, ούτως ώστε να έχουμε μια πλήρη εικόνα για τα «αδύναμα σημεία» του αυτοκινήτου και τις πιθανές ζημιές που μπορεί να παρουσιάσει.

Το Skoda Kamiq έχει μήκος 4,24 μέτρα και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB-A0 του Ομίλου VW. Το μεταξόνιο που είναι 2,63 μέτρα έχει θετικό αντίκτυπο στην ευρυχωρία της καμπίνας, με το χώρο για τα πόδια και τα κεφάλια των πίσω επιβατών να είναι αρκετός, ενώ τα 19 εκατοστά απόστασης από το έδαφος καθιστούν το Kamiq ικανό να πατήσει τις ρόδες του σε ήπιες χωμάτινες διαδρομές, κάνοντας το μοντέλο ένα καλοφτιαγμένο all-around όχημα.

Το εσωτερικό του Kamiq αναβλύζει αυξημένη αίσθηση πολυτέλειας, απόρροια των ποιοτικών υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί, τα οποία είναι μαλακά στην αφή και έχουν προσεγμένο φινίρισμα και στιβαρή συναρμογή.
Το Skoda Kamiq που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο διαθέτει το εξοπλιστικό πακέτο «Style» το οποίο περιλαμβάνει πανοραμική ηλιοροφή, full LED φώτα, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα αποσκευών, θερμαινόμενα καθίσματα με επενδύσεις από δέρμα και βελούδο, αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, αλλά και «έξυπνα» στοιχεία όπως ξύστρα πάγου στο καπάκι του ρεζερβουάρ, ομπρέλα σε ειδική υποδοχή στην πόρτα του οδηγού και προστατευτικά που βρίσκονται στις άκρες των θυρών και επεκτείνονται αυτόματα για να προφυλάξουν το χρώμα από γρατζουνιές.

Ο χώρος αποσκευών του Skoda Kamiq έχει ωφέλιμο όγκο 400 λίτρα. Ωστόσο στα μοντέλα με κινητήρα φυσικού αερίου η χωρητικότητα περιορίζεται στα 278 λίτρα, επειδή η δεξαμενή του CNG βρίσκεται στο πορτ-μπαγκάζ.

Σελίδα 1Δοκιμή μεταχειρισμένου: Skoda Kamiq με φυσικό αέριο
Σελίδα 2Το Skoda Kamiq είναι ευρύχωρο και έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής
Σελίδα 3Αξιόπιστος ο κινητήρας φυσικού αερίου του Skoda Kamiq G-TEC
Σελίδα 4Το εσωτερικό διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, οι πίσω δίσκοι είναι φθαρμένοι
Σελίδα 5Τα μεταχειρισμένα Skoda Kamiq κοστίζουν από 17.000 έως 26.000 ευρώ
ETRANSIT VS ESPRINTER