Πολύ μοντέρνο είναι το εσωτερικό της Mercedes GLA, ενώ κανένα παράπονο δεν υπάρχει και από την ποιότητα των υλικών.

Πιο λιτό στη σχεδίαση είναι το εσωτερικό του Audi Q3. Η ποιότητα των υλικών κορυφαία, με «μπόλικο» αφρώδες υλικό.

Εσωτερικά: Μοντέρνα και ποιοτικά

71.504 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/1/2016

Κοινό χαρακτηριστικό του εσωτερικού των δύο crossover μοντέλων αποτελεί το γεγονός ότι ακολουθούν τα υψηλά στάνταρ των premium, σε ό,τι αφορά αυτό τόσο στη σχεδίασή τους, όσο και στην ποιότητα κατασκευής.
Αρχικά, το εσωτερικό του Audi Q3 1,4 TFSI ακολουθεί μεν πιο λιτές γραμμές, ωστόσο δεν λείπουν κάποιες σπορτίφ πινελιές όπως το τριάκτινο τιμόνι ή οι χρωμιωμένες επενδύσεις σε διάφορα τμήματα του ταμπλό. Λίγο πιο μοντέρνος είναι ο διάκοσμος της Mercedes GLA όπου η σχεδίασή του ακολουθεί πιο μοντέρνες και λιγότερο «αυστηρές» νόρμες. Σε αυτό συμβάλλει η οθόνη ψηλά στο ταμπλό που θυμίζει ipad, ο σχεδιασμός των αεραγωγών του κλιματισμού και ο πιο «χωνευτός» πίνακας οργάνων.
Αφήνοντας, την σχεδίαση και περνώντας στην ποιότητα των υλικών, εάν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιο αυτό θα είναι το εσωτερικό του Audi γιατί έχει το περισσότερο αφρώδες υλικό. Ωστόσο, κανένα παράπονο δεν υπάρχει και από τη συναρμογή και ποιότητα των υλικών στην GLA μιας και δεν ακούγονται τριγμοί ακόμη και όταν περνάς πάνω από έντονες ανωμαλίες του δρόμου.
Αναφορικά, τέλος, με την εργονομία και την πρακτικότητα και στα δύο μοντέλα υπάρχουν αρκετές θέσεις για να ακουμπήσεις τα μικροαντικείμενα της καθημερινότητας, ενώ και οι διακόπτες δεν κρύβουν εκπλήξεις. Ωστόσο, και τα δύο ακολουθούν τη δική τους φιλοσοφία όσον αφορά τον χειρισμό του συστήματος πολυμέσων. Δηλαδή αμφότερα διαθέτουν ως κύριο χειριστήριο έναν περιστροφικό διακόπτη, όπου στο μεν Audi αυτός βρίσκεται στο ταμπλό, στη δε GLA μπροστά από τον επιλογέα ταχυτήτων και καμιά φορά μπορεί κατά λάθος να τον ακουμπήσεις αλλάζοντας έτσι ραδιοφωνικό σταθμό.

 
  • TASOS KARAGKOUNHS

    Πρόσφατα έκανα test drive και τα δύο.Αν και αρχικά (πριν τα tetst) ήμουνα υπέρ της GLA τελικά άλλαξα απόψη και μου άρεσε πιο πολύ το Q3 συνολικά. Πιο άνετο και πιο ποιοτικό στο δρόμο και σίγουρα με πιο άνετους χώρους.Πραγματικά είναι πολύ καλό αμάξι που αξίζει να δει κάποιος.

      4
  • anti-vw

    Το ακούσαμε και αυτό από εσάς,με περισσότερο αφρώδες πλαστικό είναι πιο ποιοτικό,κοινώς αυτό που σας έκραζα τόσο καιρό για τα ταμπλό της vw και παρεξηγιόσαστε,άρα αν στο lada βάλουμε φούλ αφρώδες πλαστικό χτυπάει στην ποιότητα την mercedes,τέλος πάντως στα ίδια λεφτά αν κάποιος τα διαθέτει το 95% θα αγοράσει την Mercedes,απλά πράματα.

      4
  • κυριακος

    460 ειναι μαζι με τον χωρο της ρεζερβας...αυτο που βλεπουμε πρεπει ναναι γυρω στα 260...διορθωστε με αν κανω λαθος...τοκανα τεστ ντραιβ την παρασκευη..

      2
    • autotriti

      Απάντηση: Η τιμή του πορτμπαγκάζ είναι η επίσημη, η οποία ανακοινώνεται από την Audi για τη συγκεκριμένη έκδοση και δεν περιλαμβάνεται σε αυτή ο χώρος της ρεζέρβας.

        2
  • ΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΝΙΚΟ οχι ,ο 1.6Τ βενζινης(156 ΗΡ) ειναι ΜΕRC,οι DIESEL 1,5 και 1.6 ειναι RENAULT

      3
  • ΝΙΚΟΣ

    Ο κινητήρας της mercedes δεν είναι από τη Renault? 31.500€ για Renault?...

      3