Το στυλ και ο νεανικός trendy χαρακτήρας δεν έλειπαν ποτέ από το smart fortwo, το νέο όμως μοντέλο αναδεικνύεται σε πραγματικό βασιλιά του είδους με ένα φαρδύ αμάξωμα που διατηρεί το απολύτως compact μήκος του.

Σχεδίαση: Καθένα με τη χάρη του

34.320 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/1/2016

Το στυλ και ο trendy χαρακτήρας δεν έλειπαν ποτέ από το smart fortwo, το νέο όμως μοντέλο αναδεικνύεται σε πραγματικό βασιλιά με ένα φαρδύ αμάξωμα που διατηρεί το απολύτως compact μήκος του (2.695 χλστ.). Χαρακτηριστικό του νέου fortwo είναι η ύπαρξη ενός εμπρόσθιου, αφαιρούμενου καπό και η παρουσία νέων, τετραγωνισμένων προβολέων με LED φώτα ημέρας. Η όμορφη αισθητική του αυτοκινήτου ολοκληρώνεται στο εντελώς κάθετο πίσω τμήμα με τα τετράγωνα φώτα, που αγκαλιάζουν χρωματικά τον κλωβό tridion. 


Οι δε δυνατότητες εξατομίκευσης είναι αναρίθμητες. Από την άλλη, το μήκους 3,45 μ. Toyota Aygo κερδίζει τις εντυπώσεις με το εμπρόσθιο τμήμα, που χαρακτηρίζεται από το μεγάλο «X» της μάσκας, όπως αυτό δημιουργείται από τις δύο διαφορετικού χρωματισμού λωρίδες, που διασταυρώνονται πάνω στη γρίλια. Στο πίσω μέρος, ξεχωρίζουν τα πληθωρικά κάθετα φώτα, που «αγκαλιάζουν» την γυάλινη πόρτα του πορτ-μπαγκάζ, ενώ ιδιαίτερα προσεγμένη είναι η αεροδυναμική με το σχετικό συντελεστή να είναι ο μικρότερος των τριών (0,29).

Με μήκος που δεν ξεπερνάει τα 3,54 μέτρα, το VW up! προσπαθεί να ενσωματώσει τη σοβαρή σχεδίαση των VW, σε ένα μοτίβο παιχνιδιάρικο και νεανικό. Αυτό το πετυχαίνει με τη σχεδίαση του εμπρόσθιου προφυλακτήρα που μοιάζει να χαμογελάει, με το κεντρικό πλαστικό του τμήμα να «πλέει» πάνω στην ευρύτερη κυψελωτή μάσκα. Στο πίσω μέρος, τα χαρακτηριστικά κάθετα φώτα δείχνουν να ανήκουν στην πίσω πόρτα, ενώ στην ουσία ανήκουν στο αμάξωμα, χαρίζοντας ένα ακόμα χαρακτηριστικό σχέδιο στο γερμανικό μίνι.