Ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής!
Διαβάστηκε από 24358 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/5/2010
ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ
hyundai tucson, mazda 6, renault megane cc, skoda, skoda fabia - Αν και οι αντικαταστάτες τους αναμένονται σύντομα στη χώρα μας,  τα τέσσερα μοντέλα της παρουσίασης μας αποτελούν πραγματικές ευκαιρίες αφού διατίθενται με σημαντικές προσφορές και εκπτώσεις. Πρόκειται για τα Mazda 6, Hyundai Tucson, Renault Megane CC και Skoda Fabia.
Αν και οι αντικαταστάτες τους αναμένονται σύντομα στη χώρα μας, τα τέσσερα μοντέλα της παρουσίασης μας αποτελούν πραγματικές ευκαιρίες αφού διατίθενται με σημαντικές προσφορές και εκπτώσεις. Πρόκειται για τα Mazda 6, Hyundai Tucson, Renault Megane CC και Skoda Fabia.

H σταθερότητα που παρουσιάζει το αμάξωμα του Tucson είναι πολύ καλή σε κάθε περίπτωση

Η λιτότητα του εσωτερικού στο Hyundai Tucson λειτουργεί υπέρ του με το αποτέλεσμα να είναι σύγχρονο
Hyundai Tucson
Μέχρι να έλθει στη χώρα μας το νέο ix35 που έχουμε ήδη οδηγήσει, θα συνεχίσει να διατίθεται το γνωστό και ιδιαίτερα επιτυχημένο Tucson. Το αυτοκίνητο που διατίθεται από το 2004 και έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό στο τετρακίνητο κοινό γιατί κατάφερε να συνδυάσει την πολύ καλή αναλογία τιμής/ικανοτήτων, χαρακτηριστικό γνώρισμα της Hyundai. Εξωτερικά η σιλουέτα του είναι παραπλήσια αυτής του Kia Sportage, αφού ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για «αδελφά» μοντέλα. Εσωτερικά, τα πλαστικά που είναι κατασκευασμένο το ταμπλό καθώς και επιμέρους τμήματα είναι σκληρά και ικανοποιούν περισσότερο με το τρόπο που έχουν συναρμολογηθεί και λιγότερο με την εικόνα τους. Τη σύγχρονη αισθητική του εσωτερικού ακολουθεί και ο πίνακας οργάνων με το ευμέγεθες ταχύμετρο να κυριαρχεί στο κέντρο, ενώ παράλληλα φιλοξενούνται όλες οι απαραίτητες ενδείξεις. Στο θάλαμο των επιβατών του Tucson είναι εφικτή η φιλοξενία έως πέντε ενήλικων επιβατών, οι οποίοι θα νιώσουν αρκετά άνετα. Στο πίσω τμήμα του εσωτερικού, το ωφέλιμο πλάτος είναι αρκετό, ενώ πρόβλημα δεν θα συναντήσουν ακόμη και άτομα με αυξημένο ύψος με τον χώρο που έχουν στη διάθεσή τους για τα γόνατα. Στο δρόμο το μοντέλο ικανοποιεί με τα περιθώρια πρόσφυσης, όμως οι κλίσεις στις στροφές δεν είναι αμελητέες. Η μόνιμη τετρακίνηση φροντίζει ώστε το SUV να μπορεί να κινηθεί με άνεση σε βατό χώμα. Το Tucson διατίθεται με δίλιτρο κινητήρα 141 ίππων, ενώ τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε 11,3 δλ. Η κατανάλωση του ανέρχεται στα 8,2 λίτρα/100 χιλιόμετρα ενώ οι τιμές μετά και την έκπτωση των 4.050 ευρώ στη βασική έκδοση, ξεκινούν από τα 19.140 ευρώ.


Το Μazda 6 επιδεικνύει πολύ καλή συμπεριφορά όντας ουδέτερο, ενώ το DSC επεμβαίνει διακριτικά -όποτε χρειαστεί

Η ποιότητα κατασκευής είναι καλή και οι χώροι αρκετοί
Mazda 6
Το νέο μοντέλο με τις περιορισμένες ανανεώσεις μόλις παρουσιάστηκε. Έως ότου έλθει ξεκινήσει η διάθεση του στην ελληνική αγορά το γνωστό Mazda 6 συνεχίζει την εμπορική του πορεία. Η εμφάνιση του είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δυνατά του στοιχεία. Το εσωτερικό του νέου Μazda 6 συμβαδίζει αισθητικά με το σύνολο της εξωτερικής εμφάνισης, παρουσιάζοντας σπορτίφ και καλαίσθητο χαρακτήρα. Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή, όπως συμβαίνει και στη συναρμολόγηση, ωστόσο το πολύ καλό ποιοτικά αφρώδες υλικό από την πλευρά του συνοδηγού δε συναντάται και στην πλευρά του οδηγού (εκεί είναι σκληρό). Η θέση οδήγησης είναι άλλο ένα δυνατό σημείο του Mazda 6 (το τιμόνι βρίσκεται πιο κάθετα από το προηγούμενο μοντέλο), αφού ο οδηγός νιώθει πολύ ευχάριστα οδηγώντας το, ενώ η εργονομία είναι προσεγμένη. Ικανοποιεί απόλυτα με τους εσωτερικούς χώρους το μοντέλο με τον χώρο των αποσκευών να φθάνει τα 519 λίτρα. Οδηγικά, το Mazda 6 εμπνέει με ασφάλεια τον οδηγό του και ακολουθεί πιστά τις εντολές του, παρουσιάζοντας ουδέτερα χαρακτηριστικά κίνησης σε δρόμο με στροφές. Σε αυξημένες ταχύτητες κίνησης, το νέο Mazda 6 επιδεικνύει σταθερότητα και προσφέρει καλά επίπεδα άνεσης παρά τη σφιχτή αίσθηση της ανάρτησης, η οποία ωστόσο αντιδρά κάπως νευρικά σε εγκάρσιες ή έντονες ανωμαλίες. Το μοντέλο διατίθεται με σύνολα 1,8/2,0 και 2,5 λίτρων και την ισχύ στους 120/147 και 170 ίππους αντίστοιχα. Οι τιμές ξεκινούν από τα 20.260€ μετά την έκπτωση των 2.270€ που ισχύει για την βασική έκδοση. Χαρακτηριστικό είναι ότι η έκπτωση για την πλουσιότερη έκδοση Τouring ανέρχεται σε 3.800€


Ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, θέα στον ουρανό, ξεχωριστή εμφάνιση και φυσικά δύο μοντέλα -κουπέ-κάμπριο- σε ένα!

Στο εσωτερικό του Megane CC η ποιότητα κατασκευής και η σχεδίαση είναι ίδιες με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου (3θυρα, 5θυρα και σεντάν)
Renault Megane CC
Το CC αν μη τι άλλο σε σχεδιαστικό επίπεδο δεν περνά απαρατήρητο. Μπορεί να μην διαθέτει τα έντονα αισθητικά χαρακτηριστικά των "κλειστών" 3θυρων και 5θυρων εκδόσεων -κυρίως στο πίσω τμήμα- διατηρεί όμως τον ξεχωριστό του χαρακτήρα, αφού η επιλογή της γυάλινης αναδιπλούμενης οροφής μαγνητίζει το βλέμμα. Κατά τα άλλα το σφηνοειδές εμπρόσθιο μέρος, η έντονη κλίση του παρμπρίζ, οι πολλές καμπύλες γραμμές και το ανασηκωμένο πίσω τμήμα -για να χωρέσει η οροφή- δημιουργούν μια εικόνα απόλυτα αποδεκτή με έντονα νεανικό χαρακτήρα. Περνώντας στο εσωτερικό, αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή ότι βρίσκεσαι μέσα σε ένα κουπέ αυτοκίνητο. Καλύτερη θέση οδήγησης -πιο χαμηλά τοποθετημένη σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις- και μέτρια ορατότητα πίσω είναι τα κύρια στοιχεία που δημιουργούν αυτή την αίσθηση. Σε οδηγικό επίπεδο, το Megane CC με το μηχανικό σύνολο των 1,6 λίτρων κινείται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς δίχως όμως να προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα για πιο σπορτίφ οδήγηση, αφού το βαρύ αμάξωμα (έχει δεχτεί ενισχύσεις στο πλαίσιο). Η άνεση διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, αν και μικρής έντασης κραδασμοί "περνούν" στο εσωτερικό, κυρίως όταν το όχημα διέρχεται από συνεχείς ανωμαλίες του οδοστρώματος. Οι στρεβλώσεις από το πλαίσιο απουσιάζουν, οι τριγμοί όμως κάνουν την εμφάνισή τους -κυρίως στο πίσω τμήμα της οροφής- αλλά σε γενικό βαθμό δεν μπορούν να αμαυρώσουν τη συνολικά καλή εικόνα του οχήματος. Το Megane CC διατίθεται με δύο κινητήρες 1,6 και 2,0 λίτρων με τις ιπποδυνάμεις στους 115 και 165 ίππους αντίστοιχα. Οι τιμές ξεκινούν από τα 22.490 ευρώ στη πλούσια μάλιστα έκδοση Privilege σύμφωνα με το πρόγραμμα Best Deals.


Η μικρή Skoda παρουσιάζει πολύ καλή σταθερότητα σε κάθε διαδρομή

Το μαλακό πλαστικό σε ένα μέρος του ταμπλό αναβαθμίζει την ποιότητα, αλλά δε λείπουν ορισμένες ατέλειες στο φινίρισμα
Skoda Fabia
Εξωτερικά η Fabia συνδυάζει δυναμικά στοιχεία με πολυτελή γνωρίσματα και χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα "αμυγδαλωτά" φωτιστικά σώματα, την τραπεζοειδή μάσκα με την επένδυση χρωμίου και το "φουσκωμένο" καπό με τα έντονα νεύρα. Εσωτερικά, η εικόνα είναι γνώριμη, καθώς αυτό προέρχεται σχεδόν αυτούσιο από το μικρό πολυχρηστικό, το Roomster. Αυτό είναι αισθητικά σύγχρονο και ενώ η απλότητα στη σχεδίαση έχει θετικό αντίκτυπο στην εργονομία. Σε επίπεδο ποιότητας υλικών, τα σκληρά πλαστικά που συναντώνται με τη διαφορετική υφή μεταξύ τους, ικανοποιούν για τα δεδομένα της κατηγορίας, όπως και ένα μικρό τμήμα επένδυσης από αφρώδες υλικό. Εκεί που υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, είναι στη συναρμογή και στο φινίρισμα μεταξύ των επιμέρους επιφανειών στο ταμπλό. Τέλος, η θέση οδήγησης είναι πολύ καλή θα βόλευε όμως περισσότερο ένας λίγο πιο ψηλά τοποθετημένος επιλογέας ταχυτήτων, ενώ όσον αφορά στους χώρους για μικροαντικείμενα και ποτηροθήκες, είναι είδος εν αφθονία. Ο τομέας της οδικής συμπεριφοράς αποτελεί ένα από τα ατού της Fabia, χωρίς παράλληλα να μειονεκτεί σημαντικά στην προσφερόμενη άνεση. Η ανάρτηση έχει σφιχτή σχετικά ρύθμιση, γεγονός το οποίο, σε συνδυασμό με το συμπαγές πλαίσιο, κερδίζει τον οδηγό από τα πρώτα χιλιόμετρα, χάρη στην ασφαλή αίσθηση που αποπνέει. Το μοντέλο διατίθεται με κινητήρες 1,2/1,4 και 1,6 λίτρων με την απόδοση στους 60-70/86-102 και 106-115 ίππους αντίστοιχα. Οι τιμές ξεκινούν από τα 9.990 ευρώ μετά και την έκπτωση των 1.200 ευρώ.

»Σχολιάστε την είδηση

Tags: HYUNDAI TUCSON, MAZDA 6, RENAULT MEGANE CC, SKODA, SKODA FABIA,

περισσότερα νέα & άρθρα »
SKODA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Skoda παρέδωσε 20 ποδήλατα στα Παιδικά Χωριά SOS

Δοκιμή μεταχειρισμένου: Skoda Karoq 1,6 TDI

Τα 5 σημεία που διακρίνεται το Skoda Fabia

Fabia, Kamiq ή Scala; Ποιο Skoda αγοράζω με 20.000 ευρώ;

Ευρωπαϊκό λανσάρισμα για το νέο Skoda Kodiaq

H Skoda θα κυκλοφορήσει ένα νέο ηλεκτρικό 7θέσιο SUV το 2026

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο Toyota bZ4X: Αυτοί είναι οι ανταγωνιστές του!

Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Fiat Panda 2011-2020 VS Kia Picanto 2017-

Mazda 2 ή Skoda Fabia; Ατμοσφαιρικό από Japan ή turbo με +20 άλογα;

Ποια SUV χωράνε όλα τα απαραίτητα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού;