Πες μου τι ψάχνεις για τα νέα ελαστικά σου να σου πω ποια σου κάνουν.

Η εξέλιξη των ελαστικών στο πέρασμα των χρόνων είναι αλματώδης. Πλέον τα ελαστικά είναι πιο overall κατορθώνοντας να συνδυάζουν κράτημα, οικονομία κίνησης κι όντας πιο αθόρυβα συγκριτικά με αυτά του παρελθόντος.

Ο τύπος της γόμας χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό τις ιδιότητες του πέλματος και συνολικά του ελαστικού.

Τα σύγχρονα ελαστικά δεν διαθέτουν σαμπρέλα (tubeless) και είναι πιο ασφαλή διότι στην περίπτωση τρυπήματος χάνουν προοδευτικά τον αέρα χωρίς να κλατάρουν απότομα.

Πράσινα ελαστικά - Η τελευταία λέξη της… οικολογίας που συμφέρει και την τσέπη σας!

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η ποιότητα ενός ελαστικού δεν επηρεάζεται από την ημερομηνία παραγωγής του αρκεί να αποθηκεύεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Αφιέρωμα ελαστικά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

19.364 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/10/2014

Μέσα από αυτό το αφιέρωμα σας μεταφέρουμε όλη την απαραίτητη πληροφόρηση για ένα τόσο νευραλγικό τομέα του αυτοκινήτου, όπως είναι τα ελαστικά, ώστε να γνωρίζετε πώς και τι να επιλέξετε.

 
«Από τον Νοέμβριο του 2012 όλα τα νέα ελαστικά αυτοκινήτων που πωλούνται στην Ευρώπη κατατάσσονται σε κατηγορίες που αφορούν την οικονομία καυσίμου, την πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα και τον θόρυβο που εκπέμπουν στο περιβάλλον…»

Όπως στα περισσότερα μέρη που αφορούν το αυτοκίνητο, έτσι και στα ελαστικά η εξέλιξη με το πέρασμα των χρόνων είναι αλματώδης. Από το πρώτο (επίσωτρο) ελαστικό που κατασκεύασε το 1845 ο Robert William Thomson, ο χρόνος επέτρεψε την πλήρη εξέλιξη των ελαστικών με πλήθος τεχνολογιών να ενσωματώνονται πάνω τους, με μόνο σκοπό το όφελος του οδηγού τόσο στον τομέα της ασφάλειας, όσο και της οικονομία καυσίμου.