Το Audi S1 είναι αυτή τη στιγμή το πιο εκρηκτικό μικρό χάτσμπακ της αγοράς. Φλερτάρει με τα όρια της υπερβολής, αλλά είναι απολαυστικό σε κάθε διαδρομή.

Στον δρόμο: Φονέας γιγάντων

41.215 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/9/2014

Η ουσία είναι πως το S1 δεν είναι μόνο εξωφρενικά γρήγορο, αλλά και απρόσμενα οδηγοκεντρικό. Με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, χαμηλωμένο, με σκληρότερα αμορτισέρ και ελατήρια και παχύτερες αντιστρεπτικές και φυσικά με ικανή τετρακίνηση βουτάει άνετα σε κάθε είδους στροφή. Κρατάει πεισματικά ακόμα και όταν ο δρόμος γλιστράει και το καλύτερο είναι πως δεν είναι απόλυτο. Προειδοποιεί και ακόμα και ξεκολλημένο ελέγχεται. Η ανάρτηση ελέγχει απόλυτα τις κινήσεις του σωστά ζυγισμένου αμαξώματος και το S1 κλείνει πρόθυμα προς το apex της στροφής. Όταν και αν το ζητήσεις , η ουρά ανοίγει την τροχιά για να βοηθήσει την τοποθέτηση, αν έχεις απενεργοποιήσει το ΕSP (δεν βγαίνει εντελώς όπως διαπιστώνεις μετά από μεγάλες… γωνίες). Μετά ελέγχεις με το αστείρευτο γκάζι και το ιδιαίτερα επικοινωνιακό -για Audi- τιμόνι και μένεις με ζωγραφισμένο το χαμόγελο στο πρόσωπο. Αρωγός είναι και το EDL, που φρενάρει τους εσωτερικούς τροχούς και στέλνει τη ροπή στους τροχούς που αντέχουν περισσότερο φορτίο. Μετά από όλα αυτά θα περιμένατε ίσως ένα αμάξι «κούτσουρο», ωστόσο η ψαγμένη ανάρτηση του S1 στρογγυλεύει απρόσμενα τις κακοτεχνίες και εξασφαλίζει εντυπωσιακή ποιότητα κύλισης. Όσο για τα φρένα; Εξαιρετικά από κάθε άποψη (100 -0 χλμ./ώρα σε μόλις 35,4μ.).

Tags: AUDI
 
  • elmariachi

    Είμαστε σοβαροί; 34.100 euro για την A05 (PQ25) platform (SEAT Ibiza Mk4, Volkswagen Polo Mk5). VW άντε γεια.

      6
  • mixalaki-laki

    Πάρα πολύ ακριβό για αυτό που είναι. Νομίζω οτι έχουμε ξεφύγει εντελώς...

      3
  • giorgos

    34 χιλιάρικα για να πάρω καντράν...skoda;;; Έλεος! και δεν αναφέρομαι στις μέγιστες ενδείξεις ταχύτητας...

      2
  • Berlin

    to autokinito einai mia xara kai i timi tou logiki alla ola auta einai gia to eksoteriko oxi gia tin ellada gt stin ellada to mono pou tha kataferi na mini mono se kamia ekthesi tipota perisotero! alla tha ithela na epethimiso pos ta amaksia kataskeuazode me to gnomona tin pagosmia agora kai oxi kapies topikes me tis opies idieterotites exoun....

      1
  • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΣΤΟΣ

    ΑΚΡΙΒΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΦΘΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ. ΥΠΕΡΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΣΤΡΟΦΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ.

      1