Πεντέλης ανάβαση

39.419 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/11/2015

Και εν μέσω κλαγγών από τα τούρμπο και τις εξατμίσεις, η καυτή αναμέτρηση γίνεται στο πεδίο μάχης της Πεντέλης, σε κομμάτι της ειδικής του πρόσφατου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις από τον ¶γιο Πέτρο. Με τη βοήθεια μάλιστα δορυφορικών οργάνων μέτρησης καταγράψαμε στροφή-στροφή τι καταφέρνει καθένα από τα μοντέλα της συγκριτικής δοκιμής. Εδώ πάντως δε θα ασχοληθούμε με τιμές, εξοπλισμούς και άλλα πεζά. Εδώ μετράνε οι επιδόσεις, το κράτημα και η συμπεριφορά στο απόλυτο όριο της πρόσφυσης των ελαστικών. Η διαδρομή της «κόντρας» επιλέξαμε να έχει μήκος 5,5 χλμ. και να έχει 2 ενδιάμεσα σημεία (splits) χρόνου λόγω διαφορετικών χαρακτηριστικών χάραξης της. Ξεκινώντας από στάση μέχρι το πρώτο split η διαδρομή των 2,1 χλμ. χαρακτηρίζεται από ένα πατημένο» εσάκι, ανοιχτές καμπές και δύο ευθείες. Στο συνέχεια και με μέχρι το split 2 (1,3 χλμ.) «σφίγγει» με διαδοχικές κλειστές στροφές για να «ανοίξει» μέχρι το τέλος της ανωφέρειας, όπου αρχίζουν οι ανοιχτές καμπές και ακόμα δυο μεγάλες ευθείες. Σε κάθε περίπτωση είχαμε πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να μην υπάρχει κίνδυνος από αντίθετα διερχόμενα αυτοκίνητα.

 
  • ARISTIDES

    Παιδια το ζητουμενο , ειναι το οτι και τα δυο ειχαν 1,3G με το Αlfa να διαχειριζεται επιπλεων 100 κιλα , που σημαινει οτι ειναι λιγο ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΜΕΝΗ . Οσο για τους χρονους , ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ το να χασει η Alfa , διοτι και πιο αδυναμη ειναι και περισσοτερα κιλα εχει ΚΑΙ το Σασμαν δεν την βοηθησε .

      3
  • Νίκος

    @aristides μπορεί απλώς να έχει φαρδύτερο λάστιχο η mito με αποτέλεσμα να διαχειρίζεται εξίσου καλά με το fiesta τα +100κιλά της ;)

     
  • ηρεμα και κουλαριστα

    σε δρομους με διασταυρωσεις και 50χλμ οριο.Το προ-προηγουμενο ΣΚ τρεις ανθρωποι σκοτωθηκαν μονο στην Ηλιουπολη.

     
  • giorgos alfa75 america

    Mε βαση τον επισημο τιμοκαταλογο της ΑUTOONE η τιμη της Mi.To είναι 19940 http://www.autoone.gr/καινούργια-αυτοκίνητα/

     
    • autotriti

      Απάντηση: Σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο που μας αποστέλλει η Alfa Romeo η τιμή είναι αυτή που αναγράφεται στο άρθρο μας. Σας ευχαριστούμε.