23,2 βαθμούς απέσπασε το Jazz για την επίδοσή του στο crash test. Οι υπόλοιποι ήρθαν από την ευκολία εγκατάστασης και τα χαρακτηριστικά ασφάλειας που διαθέτει.

Καλή επίδοση στην προστασία των παιδιών πέτυχε το Twingo. Το κάθισμα του παιδιού ηλικίας 3 ετών, κοιτούσε προς τα εμπρός.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Supermini

47.673 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/2/2016

Στην κατηγορία των supermini κατά τον EuroNCAP θα βρείτε μοντέλα από τις κατηγορίες των μίνι, των μικρών και των crossover πόλης. Συνολικά, οι επιδόσεις είναι μικρότερες σε σχέση με τα μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών, ωστόσο αρκετά καταφέρνουν να αποσπάσουν πάνω από 80%. Πιο αναλυτικά, στα μίνι, ποσοστό 81% στην προστασία των παιδιών πέτυχε το Renault Twingo, το οποίο πήρε το μέγιστο στα παιδιά έως 1 ½ ετών, ενώ στα παιδιά 3 ετών επιβάρυνση είχε ο αυχένας από τις δυνάμεις που αναπτύχθηκαν. Πολύ καλό, επίσης, και το 80% της τριπλέτας Toyota Aygo, Peugeot 108 και Citroen C1 (αναπτύχθηκαν έντονες δυνάμεις στον αυχένα και στο στήθος για τα παιδιά 3 ετών). Στα μικρά, πολύ καλή είναι η επίδοση του Honda Jazz με ποσοστό 85%, ενώ άξιο αναφοράς είναι και το 82% του Nissan Note, παρότι συνολικά πήρε 4 αστέρια. Τέλος, στην εν λόγω κατηγορία κατατάσσεται και το Suzuki Vitara, το οποίο πέτυχε μεγάλο ποσοστό στην προστασία παιδιών (85%).