Το Renault Megane απέσπασε το άριστο (24 βαθμούς) για την επίδοσή του στο crash test και συνολικά βαθμολογήθηκε με ποσοστό 87%.

Το Renault Megane απέσπασε το άριστο (24 βαθμούς) για την επίδοσή του στο crash test και συνολικά βαθμολογήθηκε με ποσοστό 87%.

Το κινέζικο Qoros δεν έρχεται στην ελληνική αγορά, αξίζει όμως να αναφέρουμε την επίδοσή του, αφού έχει πάρει 87% στην προστασία των παιδιών.

Το Opel Astra πήρε 22,2/24 βαθμούς από την απόδοσή του στα test πρόσκρουσης. Διαθέτει υποδοχές για i-Size καθίσματα και το παιδικό κάθισμα μπορεί να τοποθετηθεί σε όλες τις θέσεις του οχήματος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Μικρά οικογενειακά

47.676 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/2/2016

Σε αυτήν την κατηγορία ο EuroNCAP τοποθετεί ως επί το πλείστον τα μικρομεσαία μοντέλα και ελάχιστα SUV/crossover, όπως τα Nissan Qashqai, Citroen C4 Cactus και Suzuki SX4. Εδώ, λοιπόν, το υψηλότερο ποσοστό (87%) στην προστασία για τα παιδιά έχει λάβει το τέταρτης γενιάς Renault Megane και ένα μοντέλο που κατάγεται από την Κίνα, το Qoros 3 sedan. Πιο αναλυτικά, το γαλλικό μικρομεσαίο πήρε τους μέγιστους βαθμούς για την επίδοσή του στις προσκρούσεις, τόσο για τα παιδιά 1 ½ έτους, όσο και τριών ετών (12+12 βαθμούς). Οι δοκιμές έγιναν με κάθισμα που κοιτούσε προς τα πίσω (HTS iZi Kid X3 isofix) και σύμφωνα με τον Οργανισμό ακόμη και στην πλευρική σύγκρουση με δοκό τα παιδιά έμειναν σωστά δεμένα στο παιδικό κάθισμα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν με κάποιο αντικείμενο από το εσωτερικό. Το Qoros πέτυχε επίσης τους μέγιστους πόντους με κάθισμα (για την ηλικία του παιδιού 36 μηνών) που κοιτούσε προς τα εμπρός (Römer Duo Plus).
Συνεχίζοντας, ασφαλή στο πίσω κάθισμα είναι επίσης τα best seller Opel Astra και Toyota Auris μιας και πήραν ποσοστό 84%. Το Astra έχασε το άριστο των 24 βαθμών, γιατί στα παιδιά ηλικίας 3 ετών παρατηρήθηκε μικρή κίνηση της κούκλας προς τα εμπρός και έντονες δυνάμεις στον αυχένα, ενώ το Auris ήταν σχεδόν άριστο με βαθμολογία 23,6 βαθμών. Αμφότερα διέθεταν για τα παιδιά ηλικίας 3 ετών κάθισμα που κοιτούσε προς τα εμπρός (Britax Roemer Duo Plus).
Όσον αφορά, τώρα, το best seller στα μικρομεσαία SUV, το Nissan Qashqai συνολικά παίρνει ποσοστό 83% για την ασφάλεια των παιδιών και 22,8 πόντους από την επίδοση της πρόσκρουσης με καλή κριτική από το EuroNCAP για την απόδοσή του τόσο κατά την μετωπική, όσο και πλευρική σύγκρουση.