• 2.280 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τι ισχύει με τα φίλτρα και ποιες οι διαφορές στο service από γενιά σε γενιά;

Τι ισχύει με τα φίλτρα και ποιες οι διαφορές στο service από γενιά σε γενιά;

13.164 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/2/2015

Όταν έρθει ο καιρός του service, από τα πρώτα πράγματα που αλλάζονται είναι το φίλτρο υγρού, καθώς και το φίλτρο αερίου που περιλαμβάνει το σύστημα. Αν το σύστημα που έχετε επιλέξει λειτουργεί με «λαδιέρα», τότε θα πρέπει να ελέγχεται η στάθμη του υγρού εντός της και να γίνεται η απαραίτητη πλήρωση υγρού. Αν τώρα το σύστημα δεν διαθέτει λαδιέρα, αλλά λειτουργεί με spray συντήρησης και προστασίας των βαλβίδων, θα πρέπει ο μηχανικός να χρησιμοποιεί τα κατάλληλα προϊόντα για αυτή τη χρήση, αν κι εφόσον το ορίζει ο εγκαταστάτης.
Εν συνεχεία υπάρχει το πλέον νευραλγικό κομμάτι του service, ο έλεγχος της χαρτογράφησης του εγκεφάλου. Σε αυτή τη διαδικασία, ο μηχανικός τσεκάρει τη λειτουργία του εγκεφάλου του kit, ώστε όλες οι ρυθμίσεις να είναι αυτές που ορίζει ο κατασκευαστής. Επειδή όλο το management του συστήματος γίνεται από το συγκεκριμένο εξάρτημα, συνίσταται ο έλεγχος του software του εγκεφάλου, να γίνεται από τον εγκαταστάτη του συστήματος, ή εναλλακτικά από κάποιον που χρησιμοποιεί το ίδιο kit, ώστε να διαθέτει και το ίδιο software.


SOS Ενημερώνετε πλήρως τον μηχανικό 
Εξαιρετικά σημαντικό, όχι μόνο στην περίπτωση του service του LPG, αλλά γενικότερα όταν επισκέπτεστε οποιοδήποτε επαγγελματία τεχνικό, είναι να δίνετε τις σωστές πληροφορίες και να ενημερώνετε για οποιαδήποτε επισκευή έχετε κάνει. Κι αυτό γιατί ενώ μπορεί να νομίζετε ότι δεν έχει μεταβληθεί κάτι σημαντικό στην λειτουργία του kit LPG, η επισκευή αυτή επηρεάζει σημαντικά τη λειτουργία του συστήματος. Επιπλέον, περιγράφοντας οτιδήποτε περίεργο στον τεχνικό, του δίνετε κατεύθυνση προς τα πού να κοιτάξει…