Η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις για κακουργηματικές παραβάσεις, πλαστογραφία και έκδοση εικονικών τιμολογίων -προς ασφαλιστικές εταιρείες- 3 ιδιοκτητών συνεργείων αυτοκινήτων.

Απάτη συνεργείων Ι.Χ. με ασφαλιστικές εταιρείες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/3/2014

Συλλήψεις για φορολογικές παραβάσεις και εικονικά τιμολόγια έκανε το Σώμα Οικονομικού Εγκλήματος σε ιδιοκτήτες συνεργείων Ι.Χ., αφού εισέπρατταν αποζημιώσεις –παράνομα- από ασφαλιστικές.

 

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου, η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις για κακουργηματικές παραβάσεις, πλαστογραφία και έκδοση εικονικών τιμολογίων τριών ιδιοκτητών συνεργείων αυτοκινήτων, οι οποίοι διώκονται για 258 εικονικά τιμολόγια προς ασφαλιστικές εταιρείες συνολικής αξίας πάνω από 454.000 ευρώ. 

Πιο συγκεκριμένα, μετά από αρκετούς μήνες ελέγχων και παρακολουθήσεων, το Σώμα Οικονομικού Εγκλήματος συγκέντρωσε τα στοιχεία με διασταυρώσεις σε επιχειρήσεις και συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων ή πώλησης ανταλλακτικών για τους παραβάτες, ενώ διαπίστωσε ότι είχε στηθεί «κομπίνα» με ασφαλιστικές εταιρείες που αποζημίωναν –μη δικαιούχους- για υποθέσεις δηλωθέντων τροχαίων ατυχημάτων. 

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, σε άλλους ελέγχους που έγιναν από την Αστυνομία σε επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Αττική και την Κέρκυρα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις εις βάρος έξι ιδιοκτητών επιχειρήσεων επισκευής οχημάτων για την έκδοση 19 εικονικών τιμολογίων συνολικής αξίας πάνω από 78.000 ευρώ. 

Τέλος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των εταιρειών και της αστυνομίας, το επίπεδο της ασφαλιστικής απάτης φτάνει περίπου το 10% των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών αποζημιώσεων. Γι αυτό ακριβώς και οι ασφαλιστικές έχουν προχωρήσει σε διαδικασία ελέγχων, ενώ πραγματοποιούν έρευνες εγγράφων και ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να διερευνηθεί κάθε στοιχείο, που φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

Τελευταία νέα